Večernji list - Hrvatska

Otkrivena spomen-ploča za 100 godina kupališta

-

Središnja manifestac­ija obilježava­nja stote godišnjice otvaranja Gradskog kupališta Jadrija održana je u subotu, 6. kolovoza u organizaci­ji Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika uz volontersk­u pomoć brojnih prijatelja Jadrije.

Osnivačima Jadrije otkrivena je spomen-ploča u povodu 100. godišnjice kupališta, a čast da otkrije ploču dobila je vršnjakinj­a Jadrije – Katica Livaković, koja je u lipnju proslavila stoti rođendan i tada poželjela u kolovozu posjetiti Jadriju. Tu želju ispunio joj je čestitar, gradonačel­nik Željko Burić, koji je zajedno s gospođom

Katicom otkrio spomen-ploču.

Održan je i plivački maraton između jadrijskih toponima “bazena” i “trampulina”. Također, akademski snimatelj Šime Strikoman je na kupalištu ispred kabina snimio milenijsku fotografij­u, odnosno “ponovio” je fotografij­u od prije 15 godina.

Za glazbeni program pobrinule su se grupe Otkazni rock te No1, a organizira­na je i bakljada šibenske djece i vatromet s pontona pred “bazenom”. U restoranu Jadrija održana je manifestac­ija “A sad svi na Jadriju” na kojoj su izložene fotografij­e iz vremena osnivanja gradskog kupališta, a na kojima se nalaze muškarci i žene u kupaćim kostimima tadašnjeg

• doba.

Nizom fokus-grupa udruge civilnog društva i mladi bit će uključeni zajedno s donositelj­ima odluka u proces kreiranja modela upravljanj­a Centrom. Radom Centra za mlade želi se osigurati prostor u kojem će mlade osobe imati priliku kvalitetno provoditi slobodno vrijeme s ciljem poboljšanj­a kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici. Ovim putem pozivaju se sve organizaci­je i neformalne skupine koje su zainteresi­rane za sudjelovan­je u procesu izrade modela upravljanj­a budućeg centra za mlade da se prijave do 21. rujna 2022.

 ?? ?? GRADONAČEL­NIK Željko Burić je zajedno s gospođom Katicom Livaković otkrio spomen-ploču
GRADONAČEL­NIK Željko Burić je zajedno s gospođom Katicom Livaković otkrio spomen-ploču

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia