Večernji list - Hrvatska

Bilo je strašno, no liječnici kažu da ću trčati za tri mjeseca

- Željko Janković

Tako strašna ozljeda dugo nije viđena na nogometnim travnjacim­a. Igor Postonjski, veznjak Varaždina, teško je stradao na utakmici s Osijekom. Cijeli život pamtit će 24. minutu utakmice u kojoj je, nakon starta Mije Caktaša, došlo do stravične ozljede.

Postonjsko­m su, naime, puknule tibija i fibula. Na tu dijagnozu mnogi će se odmah sjetiti Eduarda da Silve koji je također svojedobno doživio jednako strašnu ozljedu.

Nesretni Postonjski operiran je isti dan oko 21 sat i sada ga očekuje višemjeseč­ni mukotrpni oporavak. Rekao je i da takvu bol nije osjetio nikada u životu...

Užasna bol

- Bila je to ničija lopta. Namjeravao sam uklizati, ali je Caktaš prije došao do lopte. To se događa, jednostavn­o nisam imao sreće. Vjerojatno mi ne bi bilo ništa da smo istodobno uklizali. Osjetio sam nevjerojat­nu bol, kao da vam netko čupa kosti. Odmah sam znao da je nešto puknulo. Veliki je to šok, svi vam govore da se morate opustiti, ali nije to baš lako. Odmah mi je kroz glavu prošlo puno toga. Zašto baš meni? kazao je Postonjski.

Ne krivi Miju Caktaša.

- Ne krivim ga. Takve se stvari jednostavn­o događaju.

Bio je Postonjski u sjajnoj formi, jedna od ključnih karika svoje momčadi, no sada ga čeka prava agonija oporavka.

- Pohvalio bih ljude u osječkoj bolnici, vrhunski su me primili i sve su dali od sebe. Sada kost mora zarasti, a za to će biti potrebno oko mjesec i pol. U sljedeća tri mjeseca mogao bih početi trčati. Barem tako kažu liječničke prognoze, nadam se da će biti točne.

Postonjsko­m sa svih strana stižu poruke podrške. Javio mu se i izbornik Zlatko Dalić.

Podrška puno znači

- Naravno, tamo na terenu došao je do mene i trener Bjelica i dao mi podršku kada su me stavili u kola hitne pomoći. Rekli su mi da je i poslije utakmice spomenuo tu situaciju, tako da mu kapa do poda na tome. Vidjelo se i na suigračima i ostalima da je svima žao. Lovriću, Buli, kasnije su se javili i Ivušić, Miloš… Svi se mi poznajemo. Ma javio mi se praktično cijeli HNL. Takve poruke podrške u ovom trenutku jako mi puno znače jer znam da je sve sada manje-više na mentalnoj razini. To će borba biti najteža. Poruke su potvrda da nešto vrijedim. Dalić mi se javio poslije ponoći. Kada dobijete poruku od takvog čovjeka i takve veličine, jednostavn­o imate obvezu vratiti se - zaključio je Postonjski.

Pred tim sjajnim dečkom sada je najteže razdoblje, svjestan je da povratak neće biti nimalo lagan.

Najvažnije je da se što prije vrati na nogometne travnjake

• i nastavi gdje je stao..

 ?? ?? STRAŠNA OZLJEDA Igor Postonjski teško je stradao na utakmici s Osijekom. Cijeli život pamtit će 24. minutu utakmice u kojoj je htio uklizati, ali je Caktaš bio brži i došlo je do teške ozljede.
STRAŠNA OZLJEDA Igor Postonjski teško je stradao na utakmici s Osijekom. Cijeli život pamtit će 24. minutu utakmice u kojoj je htio uklizati, ali je Caktaš bio brži i došlo je do teške ozljede.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia