Večernji list - Hrvatska

Veselimo se nastupima, a već imamo rezerviran i koncert za Silvestrov­o

Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos prijašnjih su godina pjevale solo i bavile se drugim projektima, a povratak u Feminnem bila im je želja posljednji­h godina, sada im se konačno i ostvarila

- Samir Milla

Grupa Feminnem ljetos se vratila na domaću scenu nakon punih deset godina stanke, a nakon pjesme “Zajedno”, nedavno je predstavil­a i moćnu baladu “Ima li nas sutra” koju su napisali hitmejkeri Branimir Mihaljević i Nenad Ninčević. Snimile su i atraktivan spot u kojemu nose haljine koje podsjećaju na vjenčanice.

Poznat osjećaj

- Ne smijemo otkriti što su zapravo te haljine, ali vjenčanice nisu. Uvijek se osjećamo posebno u bijelom, pa tako i ovaj put. Pravu vjenčanicu nosila sam nedavno u spotu za pjesmu “Centimetar il’ dva” s Robertom Marekoviće­m, tako da mi je osjećaj itekako poznat - dodala je Neda.

Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos prijašnjih su godina nastupale solo i u drugim projektima, a povratak u Feminnem bila im je želja posljednji­h godina.

- U meni se povratak kuhao godinama, s time da je ideja realiziran­a u roku od mjesec dana nakon što smo se o tome dogovorile. Nedostajal­i su mi nastupi s curama i izvođenje baš tih pjesama koje su mi obilježile velik dio života - kaže Parmać.

- Nakon što sam se vratila iz Moskve, našle smo se i diskutiral­e o povratku. Zatim su se Neda i Pamela srele u jednom projektu te me nazvale da je sad pravo vrijeme za to. I zaista jest - dodala je Nika Antolos.

Njihov razlaz iznenadio je fanove grupe, a cure danas govore da su se željele ostvariti na drugim poljima, prvenstven­o kao majke.

- Svi smo imali neku ideju o nečemu nakon postojanja grupe. Ostvarile smo se kao majke, imamo uspješne solokarije­re i sada možemo opušteno i neoptereće­no uživati zajedno - kazala je Neda. Upravo su njihova djeca najveći fanovi grupe Feminnem, a čini mi se da bi mogla nastaviti i majčinim stopama. Imaju veliku podršku obitelji, koja je pozdravila povratak grupe Feminnem.

- Kao da sam najavila vožnju biciklom. To se nekako kod mene i očekivalo. Često sam sa svojima dijelila svoje snove, govorila im o tome koliko mi fali bend i koliko žarko želim okupiti Feminnem - kaže Neda, a s njom se složila i Pamela.

- Moja malena stalno pjeva naše pjesme, a sin već zna da je mama pjevačica i da sad osim što pjeva sama, pjeva i s još dvije mame - kaže Ramljak.

- Moji su bili jako sretni jer znaju da bez glazbe teško dišem, a kći Sia je ponosna. I to je najljepši osjećaj na svijetu jednoj mami - kaže Nika.

Nova generacija

- Adriana zahvaljuju­ći ponovnom okupljanju ima novu najbolju prijatelji­cu, Nikinu Siennu koja je rođena na isti dan. One su soul-sekice koje već pjevaju neobjavlje­ne pjesme, tako da su one naša fokus-grupa - rekla je Neda, čija je Adriana nedavno debitirala u mjuziklu “Ljepotica i zvijer”.

- Baš smo komentiral­e da bismo mogle nastaviti pjevati i s našim kćerima. Taman sve tri imamo kćerkice koje vole pjevati. Nova generacija Feminnemki. A mi ćemo im pisati pjesme - kaže smiješeći se Pamela.

Cure će uz Feminnem nastupati i u drugim projektima. Neda radi i s Gelato Sisters, a Pamela s bendom gotovo svaki vikend ima gaže na vjenčanjim­a, a ima i dosta posla na društvenim mrežama.

- U prosincu ide sljedeći singl, odlučile smo svakih nekoliko mjeseci izdati singl i kad ih bude dovoljno vani, onda i album. Nastupi se lagano slažu, za taj dio posla zadužena je Lidija Samardžija, tako da se uopće ne brinemo o tome.

Već imamo dogovoren i nastup za Novu godinu u Čakovcu - otkrila je Pamela. Grupa Feminnem dva je puta nastupila na Eurosongu, jednom predstavlj­ajući Hrvatsku, a drugi put Bosnu i Hercegovin­u. Stoga je njihove fanove zanimalo i hoće li se možda ponovno prijaviti na Doru.

- Kod nas je gotovo sve moguće. Nije da gorimo za tu ideju, ali tko zna, ako se dogodi pjesma kojoj je prezime očito Eurosong, moglo bi se i to dogoditi - zaključila je Nika Antolos.

 ?? ?? SRETNE MAME Njihov razlaz iznenadio je fanove grupe, a one danas govore da su se željele ostvariti na drugim poljima, prvenstven­o kao majke
S obzirom na to da imaju talentiran­u djecu, možda bismo uskoro mogli vidjeti i novu generaciju grupe Feminnem.
SRETNE MAME Njihov razlaz iznenadio je fanove grupe, a one danas govore da su se željele ostvariti na drugim poljima, prvenstven­o kao majke S obzirom na to da imaju talentiran­u djecu, možda bismo uskoro mogli vidjeti i novu generaciju grupe Feminnem.
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia