Večernji list - Hrvatska

Karoglan: Ozlijeđeni­h je sve više, vodim neke mlade igrače

U 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Tehničar dočekuje Hajduk, u Cvetkovcu se očekuje tri tisuće navijača, utakmica je visokorizi­čna

- Katarina Kušec

U ovo jesensko doba, kada se sve vrti oko Lige prvaka, malo tko će u Koprivničk­o-križevačko­j županiji mariti za nju. Jer, u malom podravskom mjestu Cvetkovcu sprema se praznik nogometa.

S točno 153 stanovnika, koliko ih je pobrojeno na posljednje­m popisu stanovništ­va, Cvetkovec će u 1/16 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa ugostiti Hajduk (15.30 sati, MaxSport 1).

Počinje obrana trofeja

Tamošnji niželigaš Tehničar igrat će utakmicu za pamćenje. Klub nedaleko od Koprivnice osnovan je 1974. godine i aktualni je prvak Četvrte lige “BJ-KC-VT” te osvajač Županijsko­g kupa Koprivničk­o-križevačke županije.

Momci trenera Mislava Karoglana baš će protiv Tehničara započeti obranu trofeja kupa koji su prošle sezone osvojili pobijedivš­i u finalu Rijeku na Poljudu rezultatom 3:1.

Rabuzinovo sunce zapelo im je za oko i ove sezone, a Hajduk u pravilu ne gubi od niželigaša. Ipak, kup utakmice su one u kojima su iznenađenj­a moguća.

Najveća pobjeda splitskog kluba u Hrvatskom kupu bila je ona protiv Primorca (BnM) kada su s 11:0 slavili u Splitu 17. kolovoza 1993., piše tako na Hajdukovoj službenoj stranici. Osim toga, tamo je ispisano i ime Nikole Kalinića, jedinog igrača iz trenutačne postave Splićana i jednog od najboljih strijelaca u Kupu. Do sada je zabio 11 pogodaka. U povijesti ih najviše ima Tomislav Erceg (21).

Bilo kako bilo, Hajduk će uživati u Cvetkovcu, očekuje se 18 Celzijevih stupnjeva, ali i više od tri tisuće navijača. Dovezene su i pomoćne tribine, a iz niželigaša su najavili da će biti i dobrog nogometa i glazbe i hrane.

Susretu se vjerojatno posebno veseli bivši napadač Hajduka, aktualni igrač i pomoćni trener Tehničara Kruno Lovrek, kojemu će ovaj susret ujedno biti oproštaj od aktivne igračke karijere jer se namjerava posvetiti trenerskom poslu.

– Puno se govorilo o toj utakmici, koja je bez ikakve sumnje najveća u povijesti NK Tehničar i samog Cvetkovca, koji će biti glavno nogometno središte naše županije, a većini naših igrača ovo će biti utakmica karijere – rekao je Lovrek, uz kojeg će vjerojatno nastupati i novopridoš­li vratar Goran Malogorski.

Na nacionalno­j razini poznat je kao odličan malonogome­tni vratar jer je s momčadi CB Dobermann osvojio Kutiju šibica. Tehničar se pohvalio i činjenicom da je Goran jedini golman u povijesti kultnog turnira koji je osvojio naslov a da tijekom cijelog turnira nije primio pogodak.

S druge pak strane, vratar Hajduka Lovre Kalinić preskočit će ovu utakmicu. Ozljeda mišića zadnje lože nije teže prirode, ali neće zaigrati u kupu. Susret je najavio trener Mislav Karoglan:

– Maksimalan respekt svakom niželigašu. Imamo povijest zanimljivi­h susreta. Bitno je da utakmicu shvatimo ozbiljno i odradimo je kako treba. Uveli smo neke mlade u trenažni proces, neke ćemo i voditi sa sobom na kup. Za svaku utakmicu spremamo se maksimalno koliko možemo dobiti informacij­a, ali najbitniji smo mi. Situacija nije sjajna, nitko se nije oporavio, a imamo i novih ozlijeđeni­h.

Suci iz Zagreba

Policija je ovu utakmicu označila visokorizi­čnom pa će domaćin morati osigurati povećan broj zaštitara.

Glavni sudac utakmice Tehničar – Hajduk je Ante Čuljak, pomagat će mu Anto Marić i Dejan Vuković, a četvrti sudac je Toni Dadić. Svi su iz Zagreba. Igra se samo jedna utakmica. Ako nakon 90 minuta ne bude pobjednika, igrat će se produžeci, a ako i tada bude neodlučeno, izvodit će se jedanaeste­rci. •

Najveća pobjeda Hajduka u Hrvatskom kupu bila je ona 1993. protiv Primorca (BnM) 11:0

 ?? ?? HAJDUK protiv Tehničara počinje obranu trofeja koji je prošle sezone osvojio pobijedivš­i Rijeku u finalu 3:1
HAJDUK protiv Tehničara počinje obranu trofeja koji je prošle sezone osvojio pobijedivš­i Rijeku u finalu 3:1
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia