Večernji list - Hrvatska

Oršić sve bliže Engleskoj, želi ga Everton

Službena ponuda trebala bi u Maksimir stići uskoro, a Oršić je na pripremama Dinama

- Robert Junaci

Dinamo je od jučer u Rovinju, tamo će Ante Čačić brusiti formu plavih za nastavak prvenstva u koji Dinamo ulazi sa šest bodova prednosti u odnosu na Hajduk, a ima i utakmicu manje (s Istrom). Čačić nema sve igrače na raspolagan­ju, u Zagrebu su zbog bolesti ostali Arijan Ademi i Josip Mišić, dva stožerna igrača plavih. No očekuje se da će se priključit­i oporave li se na vrijeme.

Everton u problemima

S plavima su i četiri plava reprezenta­tivca (Livaković, Oršić, Petković i J. Šutalo), ali pitanje je hoće li ostati na okupu do kraja istarskih priprema. Naime, svakog bi časa u Maksimir mogla sletjeti ponuda za Mislava Oršića, dobili smo potvrdu da bi se to doista moglo dogoditi, a onda će odluka hoće li tu ponudu prihvatiti biti na njemu i prije svega na Dinamu. Ovog puta nije riječ o Burnleyu, koji ga je želio dovesti prije godinu dana, nego o klubu iz elitnog razreda engleskog nogometa. Ime kluba uobičajeno se drži u tajnosti jer nitko ne želi nečije uplitanje da se posao ne bi pokvario, ali nagađa se da bi to mogao biti Everton.

Klubu iz Liverpoola nikako ne ide ove sezone, a pogotovo je slab u napadačkom dijelu. Do sinoćnje utakmice s Brightonom u 17 utakmica postigao je samo 13 pogodaka i neće biti čudo ako je baš o Evertonu riječ, iako ima i drugih nagađanja.

Oršiću je velika želja igrati u Engleskoj, zato je i prije godinu dana želio ići u drugoligaš­ko društvo na Otoku, ali na kraju se to nije dogodilo. Dinamo nije bio spreman pustiti ga za deset milijuna u Championsh­ip, prije svega jer mu je trebao za nastavak sezone. Na kraju su veliku ulogu odigrali i navijači koji su tražili da Oršić ostane u plavom.

Orša je to zaslužio

Na kraju je i ostao, ali teško je očekivati da će se to ponoviti, iako će financijsk­a ponuda biti slabija od te Burnleyeve prošle godine. Očekuje se ponuda između šest i osam milijuna eura i Dinamo bi to mogao prihvatiti. Oršiću je ipak već 30 godina i ovo mu je posljednja prilika da si ispuni želju. K tome, on je u ove više od četiri godine bio sjajan profesiona­lac plavih i vjerujemo da će sad i Dinamo biti korektan prema njemu i ispuniti mu želju te ga pustiti. Ne bi bilo prvi put da igrači sa zimskih priprema plavih odlaze u inozemstvo, sjetimo se samo odlaska Matea Kovačića iz Međugorja u milanski Inter. Naravno, moguće je i da Oršić odluči ostati u Dinamu. Uostalom, jednom je rekao da je za njega Dinamo najveći klub na svijetu. I to nije floskula, on zaista tako misli i osjeća.

Oršić je za Dinamo od ljeta 2018. godine odigrao 214 utakmica, postigao 91 pogodak i upisao 40 asistencij­a

 ?? ?? MISLAV ORŠIĆ mogao je i prošle godine u Englesku, no odbijena je ponuda Burnleya od deset milijuna eura
MISLAV ORŠIĆ mogao je i prošle godine u Englesku, no odbijena je ponuda Burnleya od deset milijuna eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia