Večernji list - Hrvatska

Imamo igrače i kvalitetu, ali bit će puno posla da dignemo naš rukomet

- Damir Mrvec

Tko će biti novi izbornik hrvatske muške reprezenta­cije pitanje je koje se ovih dana najčešće spominje u rukometnim krugovima. Traži se nasljednik Hrvoja Horvata, koji zasigurno neće ostati na klupi reprezenta­cije koja je osvojila deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu, a minimalni cilj bio je plasman u osminu finala. Jasno, kandidata je puno, kao i uvijek, pa će Lino Červar, koordinato­r za muški rukomet, imati ovih dana pune ruke posla. Naime, on u što skorije vrijeme mora ponuditi rješenje Upravnom odboru HRS-a, koji će donijeti konačnu odluku. U moru imena jedno ipak iskače – Goran Perkovac (60). Ni sam ne krije da želi biti izbornik i vjeruje da je došlo vrijeme da i on dobije priliku.

Nismo iskoristil­i sjajan ždrijeb

– Ako me pitate ima li nade za hrvatski rukomet, odgovorit ću da ima. Itekako. Ali ništa ne ide preko noći pa tako treba biti strpljiv. Opet, primjer iz 2002. godine, kada smo bili posljednji na EP-u, pa godinu dana kasnije svjetski prvaci, dokazuje da se može i za godinu dana napraviti čudo. Igrača imamo, kvalitetu imamo, samo treba sve to dobro posložiti. Naravno, trebat će puno rada – rekao je Goran Perkovac.

Ovih nekoliko dana provest ćete u Zagrebu?

– Da, bit ću tu neko vrijeme i čekati da vidim što će se događati. Ne vjerujem da će izbor biti tako brz, ali da će se održati nekakvi sastanci, to hoće. Za sada me nitko iz Saveza nije kontaktira­o ili sazvao sastanak. Vjerujem da je Lino taj koji mora napraviti prvi korak – kaže Perkovac.

Kvalifikac­ije za EP su u ožujku, dakle nema puno vremena?

– Još se nismo teorijski plasirali na EP, a ispred nas su dvije utakmice protiv Nizozemaca, jedna kod kuće, druga u gostima. Tim utakmicama treba se ozbiljno pristupiti jer bilo bi katastrofa­lno da obje izgubimo i tako si dovedemo u pitanje i plasman na sljedeće Europsko prvenstvo. Iskreno, ne vjerujem u taj scenarij – naglasio je Perkovac.

Hrvatska je do sada u skupini kvalifikac­ija za EP pobijedila Grčku u Varaždinu s 33:25 te Belgiju u gostima (30:27). Kako dalje idu prve dvije reprezenta­cije i skupine, naš plasman na EP ne bi trebao biti upitan. Zanimljivo će biti postane li Perkovac izbornik. U tom slučaju sjedit će na klupi Hrvatske protiv Grčke, a svi znamo da je bio izbornik ove zemlje 2008. godine.

– Zaista je velika šteta što na ovom Svjetskom prvenstvu nismo iskoristil­i sjajan ždrijeb. Imali smo laganu skupinu, ali i laganu skupinu s kojom smo se križali u drugom krugu. U redu, imali smo Dansku, aktualne svjetske prvake, i Egipat, koji spada u sam

 ?? ?? Goran Perkovac čeka prvi korak HRS-a
GORAN PERKOVAC Trenerska karijera traje mu od 2001. godine. Najviše je radio u Švicarskoj pa je dvaput bio prvak te zemlje s Winterthur­om te triput s Kadettenom. S 2637 golova u 359 utakmica Perkovac je na popisu najboljih strijelaca svih vremena švicarske rukometne lige
Goran Perkovac čeka prvi korak HRS-a GORAN PERKOVAC Trenerska karijera traje mu od 2001. godine. Najviše je radio u Švicarskoj pa je dvaput bio prvak te zemlje s Winterthur­om te triput s Kadettenom. S 2637 golova u 359 utakmica Perkovac je na popisu najboljih strijelaca svih vremena švicarske rukometne lige

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia