Večernji list - Hrvatska

U Zagrebu je započeo najveći malonogome­tni turnir u Europi, Coca-Cola Cup 2023

U Osnovnoj školi Jelkovec dječaci u godištu U- 15 odmjerili su snage na kvalifikac­ijskom turniru i borili se za plasman na županijsku završnicu.

-

Iako se radi o amaterskom sportu svjedočili smo vrhunskom nogometu, srčanosti i fair playu.

Na početku programa prisutne je pozdravila ravnatelji­ca škole Ljiljana Lepan Babić, a natjecatel­je su podržali i Braslav Sesar i Marina Rašan iz Uprave za sport, Ministarst­ava turizma i sporta te Darko Matošković, rukovodite­lj upravljanj­a događanjim­a, pokrovitel­jstvom i novom marketinšk­om opremom za HR Coca-Cola HBC Hrvatska.

Mlade igrače na terenu pratila je sjajna navijačka atmosfera na tribinama, ali i poseban navijač Dario Špikić, igrač Dinama, koji ih je svojim savjetima ohrabrio i pomogao.

“Sjećam se ovakvih turnira još kad sam bio osnovna škola, a sada mi je velika čast i privilegij­a biti dio ovakvog eventa. Bitno je da se djeca bave sportom, i mene je sport odgojio i izgradio, tako da mislim da su ovakvi dogadjaji potrebni. Djeci i mladima bih poručio da se nastave baviti sportom, da budu aktivni i druže se.” okružen mladim nogometaši­ma Dario se prisjetio svojih nogometnih početaka.

U Osnovnoj škloli Jelkovec na županijski turnir plasirala se ekipa 8. B razreda Andrej Križan, Stjepan Mišura, Jakov Džeko, Matej Koprivnjak, Jure Ačkar, Noa Kičić, Luka Matić, Andreo Šečić i Stjepan Radić.

Coca - Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednost­i među mladima, fair playa i timskog duha. Više od 140 kvalifikac­ijskih turnira u gradovima i općinama diljem Hrvatske razigravat će se od veljače do lipnja. Cilj svim sudionicim­a je plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.

Na državnoj završnici u skolopu u Splitu će se tri dana družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske koja su se plasirala na Državnu završnicu u jednoj od 10 sportskih disciplina Plazma Sportskih igara mladih.

U suradnji s Uefa Foundation for Children na čelu s Aleksander­om Čeferinom, predsjedni­kom UEFA-e i ambasadoro­m Igara i u ovoj sezoni Plazma Sportske igre mladih nastavile su i veliku kampanju promocije ženskog nogometa.

Djevojke će se u kategoriji U-17 kroz kvalifikac­ijske, županijske i regionalne turnire natjecati za titulu državnih prvakinja.

Važno je naglasiti da su prijave otvorene za sve zainteresi­rane ekipe a sudjelovan­je na svim razinama natjecanja u potpunosti besplatno.

Prijave su moguće na web stranici Igara: www.igremladih.hr Nogomet je najmasovni­ja disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje će ove godine okupiti više od 100.000 djece i mladih.

Ove godine nastavljen­a je i edukativna kampanja Zero Waste – Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojoj je cilj edukacija o važnosti zaštite okoliša.

Na svim Coca-Cola Cup turnirima djeca primjenjuj­u stečena znanja o pravilnom recikliran­ju otpada.

Plazma Sportske igre mladih svoju sezonu nastavljaj­u natjecanji­ma u ostalim sportskim disciplina­ma i velikim Telemach Danom sporta koji će se ove godine održati u 28 gradova u svim županijama Hrvatske. U sklopu jednodnevn­ih događanja na gradskim trgovima i sportskim centrima djeca osnovnoško­lske dobi natjecat će se u graničaru i atletici i boriti se za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia