Večernji list - Hrvatska

Cvitanović­u otkaz, na klupi Šibenika opet Čanadi!

-

Nakon pet uzastopnih poraza i ukupno devet ligaških utakmica u kojima Šibenik nije uspio dovesti ni do jedne HNL pobjede, Mario Cvitanović (47) napušta klupu kluba sa Šubićevca. Novi vlasnik Željko Karajica odlučio se za promjenu, koja u šibenskom slučaju i neće biti tako velika. Naime, na klupu se vraća Damir Čanadi (na fotografij­i), 52-godišnji austrijski Hrvat od kojeg je Cvitanović i preuzeo kormilo u rujnu prošle godine, kada je na čelu kluba još bila obitelj Jurić. Smjena se dogodila samo pet dana prije Šibenikove “utakmice sezone”. Četiri boda više od posljednje Gorice imaju narančasti, a upravo će njezini gosti biti u nedjeljnom dvoboju 20. kola. Novi vlasnik NK Šibenika Željko Karajica odlučio je prodrmati momčad, a smatra da je Čanadi najbolji izbor jer mu neće trebati vrijeme za prilagodbu. Čanadi je otišao nakon 10 kola, kad je Šibenik imao jednu pobjedu, sedam remija i samo dva poraza. Dakle, Čanadi je osvojio 10 od 13 bodova Šibenika u ovoj sezoni.

S Cvitanović­em odlaze i njegovi pomoćnici. Među njima je i nekadašnji bosanskohe­rcegovački reprezenta­tivac te igrač Hajduka i Dinama Mirko Hrgović.

No nije promjena na klupi jedina novost u Šibeniku. Ivan Delić (24), prvi klupski strijelac ove sezone s tri ligaška pogotka, otišao je u Italiju i postao novi član posljednje­plasirane momčadi Serie B Cosenze. Ni tu nije kraj, jer će i u suprotnom smjeru nekoliko igrača čija ćemo imena uskoro doznati.

Kako god, za Šibenik je sljedeća utakmica s Goricom možda i najvažnija u sezoni. Pobjedom bi narančasti otišli na sedam bodova, a porazom bi dopustili Gorici da se približi

zaostatka.• na samo bod

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia