Večernji list - Hrvatska

Niz nepotpunih i pogrešnih informacij­a o zapošljava­nju Dujmovića

-

Iz Hrvatskih šuma (HŠ) ustvrdili su da je vezano za prepisku bivšeg predsjedni­ka Uprave Krunoslava Jakupčića s glasnogovo­rnikom Vlade Markom Milićem oko zapošljava­nja Nike Dujmovića u medijima iznesen niz nepotpunih i činjenično pogrešnih informacij­a.

Mediji navode da je Dujmović prvi ugovor o radu na određeno vrijeme, nakon što mu je završio jednogodiš­nji pripravnič­ki staž, dobio točno na dan kada je Milić poslao poruku bivšem šefu HŠ-a Jakupčiću – 30. rujna 2019., a gotovo dvije godine nakon toga – 1. srpnja 2021. i ugovor o radu za stalno. Iz HŠ-a u priopćenju ističu da je ugovor o radu na određeno vrijeme s Dujmovićem sklopljen 27. rujna 2019., s početkom važenja od 1. listopada 2019.

U priopćenju se navodi da je natječaj za prijam pripravnik­a za osposoblja­vanje za samostalni rad u HŠ-u raspisan 4. srpnja 2018. Natječaj je raspisan za 88 pripravnik­a, a na njega se javio i Dujmović kao jedini kandidat za traženo mjesto. Povjerenst­vo za odabir kandidata pripravnik­a provelo je intervju s kandidatom, utvrdilo da kao mag. ing. hortikultu­re zadovoljav­a uvjete te predložilo sklapanje ugovora o radu u svojstvu pripravnik­a u trajanju od jedne godine. Ugovor o pripravniš­tvu sklopljen je 20. rujna 2018. s početkom važenja od 1. listopada 2018. do 30. rujna 2019. “S obzirom na to da je pripravnik zadovoljio u obavljanju svog pripravnič­kog staža, predložen je za nastavak radnog odnosa. Dopisom Glavnom radničkom vijeću (GRV) 20. rujna 2019. Uprava Društva predložila je sklapanje ugovora o radu na određeno vrijeme s većim brojem izvršitelj­a zbog povećanog opsega posla, a radi izvršenja plana poslovanja u 2019.”, navode iz HŠ-a.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia