Večernji list - Hrvatska

Sopić: Motiva i samopouzda­nja nam ne manjka

U četiri međusobna dvoboja ove sezone Rijeka je tri puta slavila, a jednom je završilo remijem

- Edi Džindo

Situacija u HNL-u bliži se kulminacij­i. Borba za naslov između Rijeke i Dinama u punom je jeku, a momčad Željka Sopića pred sobom danas ima vrlo zahtjevan test – gostovanje u Kranjčević­evoj ulici protiv Lokomotive (19.30, MaxSport). I domaći sastav vodi svoju borbu, utrku s Osijekom za četvrto mjesto prvenstven­e ljestvice, posljednje koje vodi u europska natjecanja. Stoga će nedjeljni dvoboj biti od iznimne važnosti za oba kluba.

Svojstven odgovor Sopića

– Svakako nas očekuje jedna zahtjevna utakmica protiv Lokomotive koja se bori za to četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u Europu. S druge strane, mi želimo biti prvaci i jednostavn­o moramo dobiti sve utakmice do kraja. Mislim da ne treba ulaziti u neke detaljne analize pošto smo nedavno igrali s njima i znamo kakav potencijal imaju, a i oni znaju kakav potencijal mi imamo – rekao je Sopić.

Rijeka ove sezone nijednom nije izgubila od Lokomotive. U ovosezonsk­a četiri ogleda tri puta su slavili (4:0, 2:1, 1:0) te jednom remizirali (1:1). Ovaj ogled mogli smo gledati nedavno, prije otprilike 20 dana u polufinalu Kupa, kad je Rijeka upravo u Kranjčević­evoj odnijela minimalnu pobjedu.

– Nisu nas još uvijek pobijedili, naravno da to žele, nema osvete u sportu, no naravno da imaju neki dodatni motiv, ali ja opet kažem da nama motiva ni najmanje ne manjka. Imamo veliko samopouzda­nje, kvalitetu i niz rezultata i na tom valu idemo u Kranjčević­evu pokušati uzeti sva tri boda – istaknuo je Sopić.

Velika tema uoči ovog okršaja je broj igrača Rijeke pod prijetnjom suspenzije u slučaju žutog kartona budući da u sljedećem kolu na Rujevici igraju protiv izravnog konkurenta za naslov, Dinama. Čak deset igrača bi u slučaju žutog kartona protiv Lokomotive propustilo derbi s Dinamom (Labrović, Pjaca, Galešić, Goda, Hodža, Banda, Dilaver Veiga, Ivanović, Bogojević).

– Nisam im rekao da ne smiju dobiti žuti karton radi prigovora, ali reći im to u kabini, prihvaćam sugestiju. Inače im kažem da bi bilo dobro da dobiju kartone radi prigovora, ali sada ću im reći da to nikako ne smiju napraviti. Naravno da ću im napomenuti, ali ako imaš dva žuta kartona i iduća utakmica ti je Dinamo, ako im trener treba reći da se pripaze, onda smo stvarno u krivom sportu – na svojstven je način rekao Sopić.

Puno laganih ruptura

Lokomotiva ovaj dvoboj dočekuje s upitnicima u kadru. Trener Silvijo Čabraja istaknuo je da do dva sata prije početka utakmice neće moći znati na koga može računati zbog puno manjih ozljeda i laganih ruptura, ali i dalje s optimizmom ulazi u susret.

– Bez obzira na stanje, i dalje mislim da imamo dovoljnu količinu kvalitetni­h igrača koji će moći odgovoriti na potrebe utakmice. Rijeci je utakmica važna, ali mi mislimo da je nama još važnija. Rijeku još nismo pobijedili ove sezone i to će nam biti dodatni motiv – rekao je strateg lokosa.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia