Dnes Prague Edition

Ordoš kritizoval nadávající diváky: „Proč se neradujete?“

Střelec víkendu Hrál tři zápasy během 10 dní, ale z žádného neodcházel jako vítěz. Naposledy Václav Kadlec smutnil v neděli: v Jihlavě sice už v 11. minutě poslal Spartu do vedení, ale duel skončil 1:1.

- PRAHA Martin Mls

OLOMOUC Dal gól, na další přihrál. Michal Ordoš zařídil fotbalové Olomouci důležité vítězství 2:1 nad Duklou Praha, přesto po nedělním zápase odcházel do kabiny zklamaný. Důvod? Někteří diváci na Andrově stadionu. Přesněji ti, kteří sigmákům nadávali navzdory dobré hře i postavení týmu v tabulce. Hanáci jsou v lize druzí o skóre a neprohráli už deset kol. „Doma se nám ale hraje těžko. Myslím, že by si část našeho publika měla sáhnout do svědomí,“zlobil se Ordoš.

Po vítězném utkání šla opora Sigmy poděkovat za podporu jen olo- mouckému kotli na východní tribuně, tradiční kolečko s ostatními hráči neudělal, byl tak první v útrobách stadionu a novinářům pak vysvětlova­l: „Kotli jsem byl poděkovat, byli výborní, těm půjdu poděkovat vždycky. Ale některým není za co. Spousty lidí se to dotkne, budou říkat, jak jsou velcí fanoušci. Ale ať se podívají vedle sebe, kdo to řve.“

Ordoše přitom vytočily výkřiky jedinců. Pravda, ke kritice neměli pádný důvod. Sigma hrála velmi dobře a její kanonýr vstřelil už devátou branku v sezoně. O radost z ní však přišel.

Minulý týden? Kdyby to šlo, Václav Kadlec by ho nejradši vymazal. V úterý s fotbalovou jedenadvac­ítkou nepostoupi­l na Euro, v neděli jeho Sparta remizovala v Jihlavě 1:1 a v lize klesla na třetí místo.

„Ta remíza mrzí obrovsky. Chtěli jsme vyhrát a vrátit se na špici,“hlesl 20letý útočník, když v Jihlavě přišel mezi žurnalisty.

Jeho malá černá série začala už předminulý pátek v prvním barážovém zápase jednadvací­tek proti Rusku (0:2), kdy za stavu 0:1 nedal penaltu. Jako obvykle mířil dopro- střed branky, ale gólman Zabolotni míč vykopl.

„Táhni do Prahy!“slyšel mladý forvard z tribun jablonecké arény.

Odvetu v Jekatěrinb­urgu (2:2), po níž se Kadlecovi a spol. sen o Euru definitivn­ě rozplynul, nedohrál: těsně před koncem dostal červenou kartu a smutně odkráčel ze hřiště.

V neděli chtěl nešťastný dvojzápas odčinit: Sparta jela do Jihlavy jako jasný favorit. Cíl? Vítězství, po němž by se letenský tým bodově dotáhl na vedoucí duo Jablonec – Olomouc.

Na vedoucí gól Kadlecovi stačilo necelých 11 minut, po krátkém sólu slavil třetí zásah z posledních čtyř duelů. A co víc: v jihlavské brance stál Jaromír Blažek, Kadlecův bývalý parťák ze Sparty!

„Myslel jsem si, že udělám kličku, ale Jarda zůstal dlouho stát. Takže jsem ho zkusil obhodit placírkou,“popisoval Kadlec, jenž v lize zatím stihl pět gólů a je aktuálně nejlepším střelcem Sparty.

Možná by ale tuhle pozici vyměnil za výhru v Jihlavě, o níž Spartu po půlhodině (z ofsajdu) připravil kanonýr Tecl.

„Po reprezenta­čních přestávkác­h máme problémy,“všiml si Kadlec. „I po té předchozí jsme v Plzni nezahráli vůbec dobře a prohráli. Ale třeba se tenhle bod z Jihlavy nakonec ukáže jako plusový.“

 ?? Foto: Michal Sváček, MF DNES ?? Marnost Václav Kadlec sice v neděli v Jihlavě skóroval, ale ani to jeho Spartě k výhře nepomohlo.
Foto: Michal Sváček, MF DNES Marnost Václav Kadlec sice v neděli v Jihlavě skóroval, ale ani to jeho Spartě k výhře nepomohlo.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia