Dnes Prague Edition

Proč jet k moři, když ho mám u sebe doma

Tajemný dům: Vypadá, že je malinký, ale když vejdeš dovnitř, objevíš tu nespočet místností a zákoutí. Některé se mění

-

Drahý Marťane, Javorová ulice 41, Heřmánkov. Zde bydlím, tak jestli máš chuť i čas, můžeš mě navštívit. Můj dům nepřehlédn­eš, vypadá jako malinký zámeček, je obrostlý růžemi a všude létají motýlci a zpívají ptáčci. Nemám děti ani opravdovou rodinu, moje rodina je zahrada a zvířátka.

V mém domě najdeš místnost, ve které si schovávám myšlenky a sny, ale problém je v tom, že neustále mění své místo, takže ji nikdy nemohu najít. Mám ráda hvězdy, a proto tu mám i pokoj s vesmírnou oblohou. Můj dům vypadá, že je malinký, ale když vejdeš dovnitř, objevíš tu nespočet místností a zákoutí.

Jakmile vejdeš, okouzlí tě obrovská hala s vodopádem na stěně a místo koberců tu roste tráva. Uslyšíš tu i zpěv papoušků. Cítíš tu vůni? Ano, tak to je kouzelná kuchyně, která po celý den vaří, peče a myje nádobí. Slyšíš ten šum moře? Že ne? Tak se zaposlouch­ej, zavři oči a jdi za vlnami, když se bu- deš držet mých rad, tak dorazíš do mořské laguny. Řekla jsem si, nač jezdit každý rok k moři, když můžu mít moře doma celý rok!

Loni jsem našla místnost plnou čokolády, teď hledám posilovnu

Mám tu i spoustu místností, ve kterých nevím, co je. Každý rok na Vánoce jednu najdu a otevřu ji. Minulý rok jsem našla místnost plnou čokolády, takže doufám, že letos najdu posilovnu.

Co říkáš, drahý přítelíčku? Že už se nudíš? Tak to není problém, následuj mě. Vyjdi schody nahoru a tam mám místnosti plné zábavy, kuželky, tenis, ping-pong, fotbal... Co říkáš? Že se ti tu líbí? Tak to sem ráda, jestli chceš můžeš mě navštěvova­t, až vyrosteš, teď máš maminku a tatínka, nezlob je moc a občas mi pošli hvězdu. Každý den se na tebe budu smát z vesmírného pokoje. Hana Šímová

Zahradní akademie Mělník

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia