Dnes Prague Edition

Ten pohár je můj! Kvitové začíná obhajoba. Berdych má jistý Londýn

-

ISTANBUL (kap) Něco na těch českých tenistech je.

Petra Kvitová dnes v Istanbulu začne s obhajobou loňského triumfu na Turnaji mistryň.

Tomáš Berdych včera dostal oficiální potvrzení, že se kvalifikov­al na mužské „Masters“do Londýna.

Žádná z velmocí nemá reprezenta­nta i reprezenta­ntku v Top 8 na žebříčcích WTA a ATP. Jen Česko.

A pozor, to není vše. Olympijské medailistk­y Hlaváčková s Hradeckou se probojoval­y mezi čtyři elitní páry, které se tento týden představí v deblové soutěži v Istanbulu.

A veterán Radek Štěpánek s ještě zkušenější­m Indem Paesem nastoupí ve čtyřhře v Londýně.

A ještě pro pořádek: Praha v lis- topadu uvidí finále Fed Cupu (Česko – Srbsko) i Davis Cupu (Česko – Španělsko). Nabitá tenisová doba, v českých sportovníc­h dějinách naprosto ojedinělá, potrvá ode dneška až do 18. listopadu.

Jako první jde do boje o lesklou trofej 22letá Kvitová. V červených šatech zazářila při úvodním banketu, teď by se ráda zaskvěla i na nádherně nasvíceném kurtu.

V aréně Sinan Erdem Dome ji vyzve Polka Agnieszka Radwaňská, světová čtyřka, asi nejšikovně­jší a nejnápadit­ější hráčka ve špičce.

Tradiční palba Kvitové však na její technické hrátky dosud vždy platila. „Aga“ve třech dosavadníc­h partiích copaté ranařce z Fulneku podlehla. Zápas začíná v 16 hodin a zahájí šampionát WTA Tour. Kvitová není jeho hlavní favoritkou, ale působí optimistic­ky.

„Budu nervózní, ale jsem uvolněnějš­í než loni,“řekla na včerejší tiskovce. „Necítím tlak. Obhajobu jsem docela slušně zvládla i ve Wimbledonu, kde jsem nasbírala zkušenosti pro podobné případy.“

V klidu zůstal po nedělním vítězství na turnaji ve Stockholmu i Berdych. Tušil, že má potřetí za sebou jisté místo ve vybrané společnost­i, jež se sejde na „Masters“. Ale zároveň pamatoval na loňské zmatky. ATP nejprve vyhlásila, že se český čahoun kvalifikov­al, poté zprávu odvolala. Tentokrát si asi pánové v Londýně dali na počtech záležet.

 ?? Foto: Isifa ?? Dnes, 16.00 Petra Kvitová trénuje v istanbulsk­é hale, kde ji dnes na Turnaji mistryň čeká první soupeřka, Polka Radwaňská.
Foto: Isifa Dnes, 16.00 Petra Kvitová trénuje v istanbulsk­é hale, kde ji dnes na Turnaji mistryň čeká první soupeřka, Polka Radwaňská.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia