Dnes Prague Edition

Souboj utrápených ovládl fotbalový mistr z Liberce Gambrinus liga

- LIBEREC

(hav) Po téměř dvou měsících se mistr z Liberce konečně dočkal výhry. V dohrávce 11. kola fotbalové ligy porazil doma díky zlepšené hře ve druhém poločase Mladou Boleslav 2:0.

„Už jsem ani nepočítal, jak dlouho jsme nevyhráli. Dnešní vítězství je proto moc důležité,“řekl Lukáš Vácha, autor druhého gólu.

Pozice libereckéh­o kouče Jaroslava Šilhavého byla po nevalném vstupu do ligy vratká a podle některých hlasů mohl neúspěch v zápa- se s Boleslaví znamenat jeho konec u týmu. „Náš herní projev se musí zlepšit,“řekl jasně liberecký ředitel Libor Kleibl.

První poločas utkání dvou ambiciózní­ch týmů, jež letos spadly do spodní části tabulky, však byl od Liberce bídný. Domácí kupili nepřesnost­i a Boleslav měla navrch. Po dvaceti minutách Liberec zachránil před pohromou uzdravený brankář Bičík, který se dvakrát blýskl při šancích Nešpora.

Hned z první povedené akce po přestávce však mistr udeřil: Štajner vysunul Šurala, který našel na zadní tyči nabíhající­ho Delarge, a konžský hráč při své ligové premiéře v základní sestavě Liberce dorazil zblízka míč do sítě.

Diváci, kteří předtím pískali, Liberci rázem vše odpustili. Zvlášť když v 65. minutě nádhernou ranou z 30 metrů Vácha zvýšil na 2:0.

Zatímco Liberec po pěti zápasech slavil ligovou výhru a posunul se na sedmé místo, Boleslav zůstala dvanáctá a její trápení pokračuje.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia