Dnes Prague Edition

Kapitán Škerle: Nepropadám­e euforii, nejsme ani v polovině ligy

- OLOMOUC

(doč) V Sigmě je už dvanáct let, ale větší šanci na fotbalový titul ještě neměl. „Tak si říkám, že bych se mohl konečně dočkat. Jenže ještě nejsme ani v polovině,“tlumí olomouckou euforii kapitán Aleš Škerle. Tým neprohrál v lize už deset kol a má stejně bodů jako první Jablonec.

S Olomoucí se už počítat ve hře o titul musí.

Start je pěkný, ale je to běh na dlouhou trať a může se stát cokoliv. My budeme chtít skončit po podzimu co nejlíp a pak uvidíme, jak dopadne jaro. Euforii nepropadám­e.

Kostra týmu je pohromadě čtvrtým rokem. Ideální čas atakovat nejvyšší příčku, ne?

Pokud všem vydrží zdraví a herní pohoda, budeme se rvát do posledního kola. Očekávání po těch letech, kdy se mužstvo stabilizov­alo, tu je. Teď už to jen dotáhnout.

V květnu jste vyhráli Český pohár, pak Superpohár. Do sbírky chybí už jen titul.

Nějaký úspěch tohle mužstvo dokázalo. Když vyhrál titul Liberec, Plzeň nebo Baník, bylo to vždy v době, kdy měli kádr déle pohromadě. Mohlo by to pomoci i nám.

V kabině krotit euforii nemusíte. Nemrzí vás ale, že euforii nepropadá Olomouc? Na zápas s Duklou přišlo jen přes pět tisíc lidí.

V duchu jsme si říkali, že by diváků mohlo přijít víc. Bylo pěkné počasí, hrajeme na špici. Větší návštěvy jsou ovlivněné soupeřem, nechodí na Sigmu. Máme pořád stejně diváků. Hrajeme o první místo, ale víc jich nepřijde. Bohužel.

A někteří vám ještě spílali, což se nelíbilo Michalu Ordošovi a diváky zkritizova­l. Chápal jste ho?

Nikdy se nezavděčít­e všem. My jsme Michalovi vysvětlova­li, že se musí nad takové věci povznést. Naopak by ho to mělo vyburcovat k tomu, aby nadávající­mu divákovi zavřel pusu a dokázal mu, že tam, kde jsme, jsme právem. Z Michalovy strany to bylo v jeho letech dětinské. Má už něco odehráno a tohle by jej nemělo rozhodit.

O Sigmě se mluví jako o ofenzivním týmu, ale jeho hlavní zbraní je i díky vám nejlepší defenziva v lize. Užíváte si to?

To je práce celého mužstva. Je to kolektivní dílo a vyzdvihova­t jedince nemá smysl.

Je vaší výhodou vyrovnanos­t ligy, které chybí dominantní tým?

Výhoda to pro nás bude. Každý může ztratit i s posledním. A taky pro diváky je to zajímavějš­í.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia