Dnes Prague Edition

Chci v Praze zažít další rekord, vzkazuje bek Žižka

- BRNO

(mich) Před čtyřmi lety slavil tehdejší slávista Tomáš Žižka v pražské O areně extraligov­ý titul před 17 123 diváky. Víc lidí nikdy českou extraligu v hale nesledoval­o. „Bylo to vůbec to nejlepší, co může hokejista zažít,“vzpomíná obránce, který se dnes do největší české haly vrací v dresu Komety, aby se tam střetl s hvězdami nabitým Kladnem. Možná bude u toho, kdy rekord z roku 2008 padne.

Fanoušci už od pátku řeší, jestli proti vám nastoupí i Jaromír Jágr, který nakonec nejspíš bude vinou zranění chybět. Mrzelo by vás to moc?

Ještě není nic jistého. Stát se může cokoliv, třeba ještě nastoupí. Kdyby ne, tak by to byla velká škoda, všichni se na něj těšili. Sice by pro nás bylo těžší ho bránit, ale chceme, aby hrál, už jenom kvůli divákům. Navíc má Kladno čtyři další velké hvězdy, proti kterým si rádi zahrajeme.

Připravuje­te se jako obránce nějak zvlášť na Tomáše Plekance a Jiřího Tlustého, kteří už dali dohromady 15 gólů?

Takoví hráči jsou samozřejmě někde jinde a budeme si muset na ně dávat pozor, ale nezáleží jen na nich. Doma jsme hráli proti Kladnu ještě bez hvězd a taky jsme se strašně nadřeli. Mají mladé kluky, kteří dobře bruslí a jsou tím nepříjemní pro každého soupeře.

Vnímáte utkání jako ostatní ligové zápasy, nebo je pro vás prestižněj­ší?

Hodně se mluvilo a psalo o tom, jak rychle byla hala vyprodaná, takže jsme to vnímali. Doufejme, že bude skutečně plná a padne divácký rekord. Atmosféra bude neskutečná, takže to pro nás bude výjimečný zápas. Dokud jsme ale před sebou měli jiné soupeře, tak jsme to moc neřešili, to můžeme až teď.

Kometa měla před nedělním vítězným zápasem s Chomutovem přeložená dvě extraligov­á kola. Jak jste se s pauzou vyrovnali?

Nebylo jednoduché naskočit do rozjetého vlaku, měli jsme z toho obavy. Naštěstí se to povedlo a snad i proti Kladnu potvrdíme, že jsme zpátky na vítězné vlně.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia