Dnes Prague Edition

Kvitová: Chci si zahrát se Serenou!

Tenistka Petra Kvitová podruhé vstupuje do velkého turnaje jako jeho loňská vítězka. Ve Wimbledonu ji vyřadila americká svalovkyně Serena Williamsov­á. Na by se jí Kvitová ráda pomstila.

-

bylo úžasné. Doufám, že si tento týden vyrobím další krásné vzpomínky pro budoucnost.

Můžete srovnat své roky 2011 a 2012. Myslíte, že jste se zlepšila?

Doufám, že ano. Věděla jsem, že tahle sezona po té předchozí, průlomové bude hodně těžká. Letos jsem byla vyrovnaněj­ší, i když mě brzdila zranění. Ale samozřejmě bych ráda zase vypilovala pár věcí v přípravě na rok 2013.

Sešla se tu letos větší konkurence než loni?

Myslím, že ne. Každý rok je to stejné. Elitní osmička je vyrovnaná. Loni jsem si nemyslela, že vyhraju. Prostě jsem do toho šla na sto procent. A totéž udělám letos.

Jak těžká je obhajoba velkého triumfu?

Není to nic nepříjemné­ho. Necítím tlak. Mám radost, že jsem tady. Jsem uvolněnějš­í. I obhajobu ve Wimbledonu jsem zvládla slušně. Sice jsem prohrála se Serenou ve čtvrtfinál­e, ale byl to super zápas. I díky tomu jsem zkušenější.

Hned po losu jste říkala, že si na takovém podniku nemůžete vybírat soupeřky. Přesto, jste ráda, že zrovna Serenu Williamsov­ou nemáte ve skupině?

Mně to bylo jedno. Serena je teď asi nejlepší, takže není úplně špatné, že ji ve skupině nepotkám. Ale na druhou stranu bych si s ní tady moc ráda zahrála. Udělám všechno pro to, aby se to povedlo.

Abyste na ni narazila, musíte postoupit ze skupiny. Zahajujete s Polkou Radwaňskou, jste kamarádky. Jaká je pro vás soupeřka?

Agnieszka umí číst mou hru. Má ty svoje vychytávky – čopy, kraťasy. Zkouší mě rozhodit. Věřím, že to dopadne jako loni, kdy jsem tu otočila první set a vyhrála. Jasně, budu nervózní. Ale už vím, jaké to tu je, tak se těším.

Těšit se můžete přinejmenš­ím na další dva zápasy. S Italkou Sarou Erraniovou a Ruskou Marií Šarapovovo­u. Co byste řekla o nich?

Sara měla výbornou sezonu, hlavně na antuce. Navíc se sem kvalifi- kovala i v deblu, takže musí mít vynikající fyzičku. Celou sezonu zvládala dvě disciplíny. Výborně běhá, málo kazí. Její slabina je servis.

A Šarapovová? Letos jste s ní prohrála tři semifinále.

No, tu jsem v poslední době poznala dost dobře. Dává rány z každé pozice, chodí do toho, aby soupeřky neměly na nic čas. Musím na ni spustit ještě víc. V Paříži

jsem sice tlačila, ale pořád to bylo málo.

Kdybyste porazila Mariu v lednu v semifinále Australian Open, vyvíjela by se vaše sezona jinak?

Těžko říct. Je pravda, že jsem v Melbourne proti ní měla spoustu

 ?? Foto: Isifa ?? Ještě nejde o body Začátek Turnaje mistryň, to je také přehlídka tenistek v krásných šatech. Než vyjde na pódium, svěřila se Petra Kvitová do rukou vizážisty.
Foto: Isifa Ještě nejde o body Začátek Turnaje mistryň, to je také přehlídka tenistek v krásných šatech. Než vyjde na pódium, svěřila se Petra Kvitová do rukou vizážisty.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia