Dnes Prague Edition

Těš se, Tomáši! Čech chce přepsat dějiny

- LONDÝN

(fis) Mnoho výzev už bylo ve fotbalové Lize mistrů překonáno, jedna velká ale zbývá.

„Bylo by krásné, kdybychom přepsali fotbalovou historii zrovna my,“prohlásil brankář Petr Čech před startem letošního ročníku a mínil tím fakt, že právě „jeho“Chelsea zkusí jako první klub v soutěži obhájit trofej.

Nikomu se to dosud nepodařilo. Velké šance se naposledy dávaly Barceloně, zastavila ji ovšem právě Chelsea, jež favorita vyřadi- la v semifinále. A teď se sama bude o obhajobu prát, sílu by na to mohla mít: londýnský klub dominuje anglické lize, když za osm odehraných kol sedmkrát vyhrál a jen jednou remizoval. O víkendu zvládl těžké utkání na Tottenhamu (4:2), kde zvítězil poprvé od roku 2005.

A trenér poražených André Villas-Boas, který před rokem vedl právě Chelsea, se poklonil: „Jsou na vrcholu formy!“

Na vrcholu? V Chelsea doufají, že půjdou ještě výš. „Chceme triumfovat všude, kde to jde,“prohlašuje troufale Roberto di Matteo, bývalý Boasův asistent, který po něm Chelsea převzal a dokázal předchozí Ligu mistrů ovládnout.

Teď touží po repete, ale k tomu je zatím daleko. Chelsea dosud v základní skupině remizovala doma s Juventusem, vyhrála 4:0 v dánském Nordsjaell­andu a dnes ji čeká duel v Doněcku se Šachta- rem, za který hraje Tomáš Hübschman, Čechův spolubydlí­cí při reprezenta­čních akcích.

„S Tomášem jsme proti sobě nikdy nehráli, takže to bude pro oba pikantní. Napíšu mu hned po přistání, ať se těší. Doufám, že z toho utkání neodejde vítězně on, to bych s ním pak při nároďáku nevydržel na pokoji. Snad budu mít navrch já,“napsal Čech v lehkém tónu na svém webu.

Pokud chce obhájit trofej, nesmí znát bratra, natož kamaráda.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia