Dnes Prague Edition

Slovák postřílel tři bývalé kolegy z firmy

- ZVOLEN, PRAHA Iveta Polochová

V jedné firmě ve slovenském Zvolenu se včera ráno střílelo. Bývalý zaměstnane­c přišel do podniku a zastřelil tam tři někdejší kolegy, kteří firmu vedli. Jeho motiv nebyl do uzávěrky tohoto vydání znám, pravděpodo­bně šlo o nedořešené finanční požadavky.

Muž vešel do administra­tivní budovy firmy TC Trade zabývající se strojírens­tvím. Na vrátnici se ohlásil jako návštěva, popsal server SME.sk. Kolem osmé hodiny ráno se pak z budovy ozvala střelba. Muž po hádce zabil tři své bývalé kolegy. Celkem ve firmě pracovalo sedm lidí.

Oběťmi jsou dvaašedesá­tiletý muž a jeho šestatřice­tiletý syn, kte- ří pocházejí ze Zvolena, a pětačtyřic­etiletý muž z Banské Bystrice. Trojice mužů firmu vedla. Střelcem je podle policie šestapades­átiletý Ivan H. ze Sielnice, který ve firmě pracoval deset let jako jednatel. Letos v únoru ji opustil, za jakých podmínek, to není zatím jasné.

„Nerozešli se v dobrém,“řekl listu SME jeden ze zaměstnanc­ů bez dalších podrobnost­í. „Potom, co ráno přišel do firmy, došlo ke slovní hádce mezi ním a přítomnými a následně i ke střelbě,“popsal ředitel krajské policie v Banské Bystrici Marián Slobodník.

Vraždy nahlásila manželka jednoho ze zabitých mužů, která byla v době střelby ve vedlejší kanceláři. „Hlídka, která dorazila na místo prv- ní, pachatele zadržela,“dodal Slobodník. Muž při zatýkání nekladl odpor a policisté na místě zajistili i zbraň, z níž se střílelo. Měl ji od ledna letošního roku, vlastnil ji legálně.

„Na místě zasahovaly tři posádky rychlé lékařské pomoci. Záchranáři bohužel už jen konstatova­li smrt tří lidí,“řekl listu Pravda mluvčí záchranky Boris Chmel.

Není to poprvé, co někdo na Slovensku postřílel najednou více lidí. Naposledy letos v létě v Hurbanovu zastřelil strážník tři lidi a další dva postřelil. V roce 2010 zemi šokoval osmačtyřic­etiletý muž, který postřílel šest členů jedné rodiny. Vraždil samopalem v bytě v bratislavs­ké čtvrti Devínská Nová Ves.

 ?? Foto: SME ?? Vrah ze Zvolena Tento muž včera zabil své kolegy.
Foto: SME Vrah ze Zvolena Tento muž včera zabil své kolegy.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia