Dnes Prague Edition

Orlí „slušňáci“přivítají doma talenty z NHL

- ZNOJMO

(mich) Výluka v kanadsko-americké NHL zásobuje výbornými hokejisty i mezinárodn­í soutěž EBEL. Znojemští hokejisté budou o víkendu na svém ledě bojovat proti několika hráčům, kteří platí v nejuznávan­ější hokejové soutěži světa za velké talenty. Dnes od 19.15 hostí Lublaň, za kterou hraje slovinský útočník Detroitu Red Wings Jan Muršak.

Ty pravé hvězdy však přijedou v neděli s Klagenfurt­em, za který hrají talentovan­í mladí hráči Andrew Cogliano, Sam Gagner a zejména Tyler Myers. Jako držitel Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka se zařadil k takovým hráčům, jako jsou Jevgenij Malkin nebo Alexandr Ovečkin.

„Víme o nich, ale připravuje­me se na všechny stejně. Musíme být důslední v osobních soubojích a nenechat je hrát. Oba zápasy budou těžké, protože Lublaň i Klagenfurt hrají v poslední době dobře a sbírají body,“tvrdí útočník Orlů Richard Jarůšek, který je s patnácti brankami druhým nejlepším střelcem EBEL. „Ale na osobní statistiky tak moc nehledím,“dodává.

Znojmo je v celé lize jasně nejslušněj­ším týmem, jeho hráči stráví v zápasech na trestné lavici v průměru jen deset a půl minuty. Například hokejisté Klagenfurt­u tam pobývají sedmnáct a půl minuty, a Lublaně dokonce téměř dvacet. „Trenér nás pořád upozorňuje, abychom hráli bez faulů, protože hodně týmů v soutěži má velmi dobré přesilovky. Zbytečně bychom z nich akorát dostávali góly,“vysvětluje Jarůšek.

Znojmo je momentálně v EBEL sedmé, na čtvrtý Graz však ztrácí jen jediný bod.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia