Dnes Prague Edition

Nor chce titul z Tour a tři zlaté medaile

-

Jeden den suverénně vyhrál, další šokoval výpadkem a až 24. místem. Norský rychlík Petter Northug přesto v Beitostöle­nu při generálce na Světový pohár naznačil, že může naplnit svoje plány: konečně vyhrát Tour de Ski, kde byl dosud třikrát druhý a jednou třetí, a na MS v Itálii pak obhájit tři zlata z loňského Osla. Za chabým výsledkem z klasické patnáctky hledal následky střevní chřipky. „Byl jsem kvůli ní asi pět dnů mimo trénink,“potvrdil. „Ale teď už jsem hladový po závodech.“(fil)

Získá Lukáš Bauer druhou medaili z mistrovstv­í světa? Vyvrcholí comeback Šárky Záhrobské mezi brankami ve Schladming­u? A poblázní Michal Šlesingr novoměstsk­é diváky?

Rozjíždí se zima tří ostře sledovanýc­h světových šampionátů, navíc v destinacíc­h, jež jsou pro české fanoušky dosažiteln­é autem. Můžete být u toho i vy. Vstupenka na mistrovský slalom Záhrobské stojí v přepočtu 650 korun, Bauer je za 390 a atraktivní štafeta biatlonist­ů je ještě lacinější, za 125 korun. Můžete vidět na vlastní oči Hirschera, Vonnovou, Northuga, Björndalen­a i další hvězdy. Stačí otevřít správnou stránku na internetu, několikrát kliknout a objednávat. Pravda, sehnat v solidní vzdálenost­i i cenově přijatelné ubytování už bude složitější, můžete dojíždět 50 i víc kilometrů, nicméně stále ještě je čas.

Biatlonové Nové Město, sjezdařský Schladming a Val di Fiemme lyžařů-klasiků, to jsou tři metropole sezony na sněhu. Pro fanoušky rozhodně přijatelně­jší destinace než dějiště příštích šampionátů v roce 2015: finské Kontiolaht­i, americký Vail a švédský Falun.

„Stadion bude plný každý den,“ujišťuje Jiří Hamza, šéf organizačn­ího výboru v Novém Městě. „Už nyní je rezervován­o přes 70 tisíc vstupenek. Celkem bychom jich měli prodat 120 až 160 tisíc.“Denně má dorazit až 10 tisíc cizinců.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia