Dnes Prague Edition

Trenér Lugana lhal, říká posila hokejové Slavie

- Michael Langr

dozvěděl, že se s ním dál moc nepočítá. „Trenér hodlal obměnit celé mužstvo a dal mi najevo, že nemám místo v sestavě,“vypráví Bednář, jenž se kvůli tomu znovu objevil v extraligov­é Slavii.

Kouč švýcarskéh­o celku Larry Huras totiž vsadil na kanadský styl hokeje, do něhož mu český šikula nepasoval. Posadit neváhal ani klubovou legendu Petteriho Nummelina, který v Luganu působí s malou přestávkou už od roku 2001. „Chybí mu sedm bodů do překonání místního rekordu. A trenér ho to nenechá udělat,“divil se Bednář.

Sám musel místo zápasů dřít víc než ostatní. „Když jste tam jedenadvac­átý hráč, tak se na tréninku ani nezpotíte. Takže musíte chodit sám brzy ráno, když je volný led. A po týmovém tréninku si ještě přidávat, abyste nedal kouči šanci vás nachytat ve špatné kondici,“popi- suje hokejista, který vydržel čekat na šanci čtyři měsíce. Během nich chtěl přestoupit do jiného švýcarskéh­o týmu, ale kvůli výluce NHL bylo všude plno hvězd ze zámoří a o české křídlo nebyl zájem.

A tak Bednář práskl dveřmi a po třech letech se vrátil do Slavie.

Jeho odchod fanoušky z italské části Švýcarska překvapil. Do té doby si totiž mysleli, že 36letá hvězda nehraje kvůli zranění.

„Kouč řekl do novin, že jsem si poranil koleno. To je pravda, ale já už před reprezenta­ční pauzou mohl znovu hrát a oznámil mu to. Jenže on pak zalhal do novin, že jsem dál zraněný, a lidi si to mysleli,“vyprávěl Bednář. „Pak mě příjemně překvapilo, jak na to reagovali. Tam v Ticinu mají horkou krev a teď je tam z toho humbuk. Oni absolutně netušili, že bych mohl odejít. Jenže mě už ty čtyři měsíce čekání a věčného trénování nebavily.“

V klubu, s nímž v roce 2008 získal extraligov­ý titul, však Bednář nejspíš nezůstane. „Jakmile to půjde, chtěl bych se vrátit do Švýcarska. Je to skvělá země a hokej se tam hraje výborný,“uvedl útočník, jenž má se Slavií smlouvu do 22. prosince. „Po dvou perfektníc­h sezonách, které jsem v Luganu měl, si tam budu moct vybírat klidně z deseti mužstev. Moje startovní pozice začíná ve chvíli, kdy skončí výluka v NHL.“

 ?? Foto: Michal Šula, MAFRA ?? Zpět v extralize Jaroslav Bednář chtěl hrát, a tak se z Lugana vrátil do Slavie. Na jak dlouho? Rozhodne délka výluky v NHL.
Ve výsledcích a telegrafic­ky
Foto: Michal Šula, MAFRA Zpět v extralize Jaroslav Bednář chtěl hrát, a tak se z Lugana vrátil do Slavie. Na jak dlouho? Rozhodne délka výluky v NHL. Ve výsledcích a telegrafic­ky
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia