Dnes Prague Edition

Remízy jsou výhry! Sparta i Plzeň mají evropské jaro

- Filip Saiver, Miloslav Novák

vacího gólu, ale vnesl do utkání oživení. Maximum ale odvedli všichni naši hráči,“těšilo Lavičku.

Jeho tým mohl dát i další branky, které by přinesly klid, ale promarněné šance tentokrát nemrzely.

Sparta za dva týdny do Bilbaa poletí už bez nervů. Bilbao a Kirjat Šmona už ji nemohou dostihnout, svůj vzájemný zápas ve čtvrtek v Izraeli neodehrály z bezpečnost­ních důvodů. Spartu by zajímal, pokud by s Lyonem – který skupinu vyhrál – prohrála, což se nestalo.

Horváthovo sladké Portugalsk­o

Portugalsk­o je dál zaslíbenou zemí pro Pavla Horvátha. Po někdejším vydařeném angažmá ve Sportingu Lisabon se včera v Coimbře rozběhl kapitán plzeňských fotbalistů k penaltě a s jistotou ji proměnil.

V závěru dali gól z penalty i domácí, na obrat se ale nezmohli. Coimbra už Plzeň nemůže předstihno­ut a ta si může vychutnat doma loučení se skupinou proti Atlétiku Madrid, obhájci trofeje.

Plzni stejně jako Spartě stačil k úspěchu bod a ten držela díky bezbrankov­é remíze po spíše rozpačitém prvním poločase. „Chceme kontrolova­t míč,“přál si trenér Pavel Vrba, to se ale někdy nedařilo. Naštěstí z toho rychlí, avšak zbrklí a neobratní domácí nedokázali nic vytěžit, větší šance měl i do přestávky klub z Česka. Ale na řídce zaplněném stadionu Horovi při nájezdu odskočil míč a Daridovu ránu zpoza šestnáctky vyškrábl brankář.

Klíčová chvíle přišla v 57. minutě: Štípek, náhrada za ne zcela zdravého Rajtorala, byl faulován v pokutovém území a Horváth trestal.

Plzeň měla další šance, to už nespokojen­í fanoušci Coimbry pískali. Pískot zněl i po utkání, v uších vítězů se však měnil v oslavné fanfáry, ódu na radost.

 ?? Foto: Michal Sváček, MAFRA ?? Sparta zajásala Dobojováno! Sparta vydřela remízu 1:1 s Lyonem, která zpečetila postup do jarní části Evropské ligy. Na snímku slaví Ladislav Krejčí a Jiří Skalák.
Foto: Michal Sváček, MAFRA Sparta zajásala Dobojováno! Sparta vydřela remízu 1:1 s Lyonem, která zpečetila postup do jarní části Evropské ligy. Na snímku slaví Ladislav Krejčí a Jiří Skalák.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia