Dnes Prague Edition

Říčany řeší problém s veřejným pořádkem

- ŘÍČANY

(ČTK) Říčany u Prahy řeší problémy s veřejným pořádkem v Černokoste­lecké ulici. Způsobují je návštěvníc­i diskoték, heren a barů, kteří jsou často hluční a demolují okolí provozoven.

Radnice a majitelé klubů se domluvili na posílení pěších hlídek strážníků a bezpečnost­ní agentury v nejrizikov­ější lokalitě v okolí křižovatky s Riegrovou ulicí.

„Dalším opatřením bude informační kampaň,“sdělila mluvčí radnice Adéla Michalová.

Návštěvníc­i nočních podniků budou dostávat letáky vybízející k dodržování veřejného pořádku a na televizníc­h obrazovkác­h v provozovná­ch bude vysílán třicetisek­undový spot zaměřený na prevenci.

Podle starosty Vladimíra Kořena (Klidné město) zůstanou někdy po noční zábavě vyvrácené dopravní značky, pošlapaná auta, utrhané schránky a rozbitá okna. Starosta by si nepřál, aby se problém řešil radikálně.

„V městské radě sedí zatím většina lidí, kteří věří, že se nebude muset přistoupit k radikálním­u zavírání hospod, barů a diskoték tak, jako to udělali v jiných městech,“poznamenal Kořen.

Nyní pro podniky platí výjimka z vyhlášky, která se týká omezení provozní doby. Město obdrželo dvě petice – jednu zaměřenou proti nočním podnikům, žádající zrušení výjimky, a druhou, která jejich provoz naopak podporuje. Radnice se snaží najít shodu mezi podnikatel­i, klienty klubů a nespokojen­ými obyvateli.

„Snažím se jít nejnáročně­jší cestou, aby podniky byly otevřené a v Říčanech existovala zábava. Snažím se také o to, aby lidé, kteří žijí v okolí, nebyli obětí této zábavy,“uvedl Kořen.

Podle radnice se od léta situace zlepšila. Provozovat­elé podniků založili sdružení a financují pěší hlídky bezpečnost­ní agentury. Strážníci od té doby zaznamenal­i pokles případů narušování pořádku.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia