Dnes Prague Edition

Za smrt dívky na plese drogy nemohou. Nikdo ji nezabil

- PRAHA

(bur) Policie definitivn­ě vyloučila, že by za březnovou náhlou smrtí studentky na maturitním plese v pražském Radiopalác­i mohly drogy. Vyplývá to ze závěrečnéh­o posudku specialist­ů. Policie nyní případ odloží.

Matka 19leté studentky na blogu iDNES.cz přiznala, že se jí ulevilo, že dceru nikdo nezabil.

„Zažila jsem šílený půlrok spekulací, proč moji dceru někdo zabil. Byla jsem zoufalá. Nejen z toho, že Vám strašně chybí, ale z toho, že jí někdo ublížil a proč?“píše Simona Vlková na blogu iDNES.cz.

Dívku podle policistů nezabily na plese drogy, původně se hovořilo o dávce extáze, ale zemřela souhrou okolností.

„Kriminalis­té nechali vypracovat několik rozsáhlých znaleckých posudků z různých odvětví – far- makologie, toxikologi­e či soudního lékařství. Z posledního znaleckého posudku vyplývá, že dívka zemřela v důsledku nepříznivé shody okolností,“uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

„Dívka byla pod silným stresem z přípravy maturitníh­o večírku, navíc měla oslabený a vyčerpaný organismus. To všechno sehrálo roli. Důležité je, že v jejím těle nebyly nalezeny žádné omamné a psychotrop­ní látky a žádné jedy,“pokračoval­a mluvčí.

Studentka zemřela koncem března na maturitním plese v Radiopalác­i. Původně se hovořilo o tom, že dívka mohla vypít větší množství extáze. Policie po plese zadržela a následně i obvinila čtyři mladíky, kteří v Radiopalác­i prodávali tablety extáze s neobvykle vysokou koncentrac­í účinné látky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia