Dnes Prague Edition

Tatran si zastřílel, Bohemians nestačilo ani vedení o pět gólů

- PRAHA

(dav) Ve florbale sice padá hodně branek, ale aby jich jeden tým nastřílel v extraligov­ém utkání šestnáct? To se často nestává.

Hráčům Tatranu Střešovice se to v neděli povedlo, když jejich kanonádu odnesl předposled­ní tým tabulky, Kladno. Šestnáct gólů v jediném zápase ještě letos žádný tým nedal, Střešovicí­m tak po výsledku 16:3 zatím patří rekord sezony.

„Vyzkoušeli jsme si v reálu to, co jsme si řekli před zápasem. Hráči měli obrovskou chuť střílet branky,“chválil tým trenér Tatranu Jiří Jakoubek. Zoufalému Kladnu, které už po šesti minutách prohrávalo 0:4, nepomohlo ani dvojí střídání brankářů, a ve třetí třetině dokonce inkasovalo pětkrát v rozmezí necelých čtyř minut...

Pražské týmy ve 14. kole s góly rozhodně nešetřily. V derby mezi Bohemians a Chodovem jich padlo dohromady sedmnáct a šťastnější byli po výhře 9:8 hosté – i když to tak dlouho vůbec nevypadalo.

Po půl hodině Chodov prohrával 0: 5 a málokdo by asi věřil tomu, že za takového stavu ještě dokáže zápas otočit. Stalo se: tým z Jižního Města nakonec ztrátu dotáhl a v prodloužen­í rozhodl o jeho výhře 9:8 Ondřej Mikeš.

„Bohužel jsme do zápasu opět vstoupili vlažně a Bohemka nás vytrestala,“věděl kapitán a nejprodukt­ivnější hráč Chodova Matěj Jendrišák. „Od druhé třetiny jsme ale začali konečně hrát. Stáhli jsme hru na dvě pětky, zvýšili tempo a vytvářeli jsme si tlak i šance.“

Přesto Chodovští úplně spokojení nebyli. Když už se jim povedlo umazat pětibranko­vé manko, doufali, že zápas zvládnou dovést k vítězství v základní hrací době.

„Za stavu 6:5 jsem věřil, že přidáme ještě nějaký gól a rozhodneme,“přiznal trenér Chodova David Podhráský. „Místo toho přišly další chyby, takže nakonec jsme rádi alespoň za ty dva body.“

 ??  ?? Střelec Útočník Chodova Tom Ondrušek slaví jeden ze svých gólů v derby s Bohemians. Jeho tým napínavý zápas vyhrál 9:8.
Střelec Útočník Chodova Tom Ondrušek slaví jeden ze svých gólů v derby s Bohemians. Jeho tým napínavý zápas vyhrál 9:8.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia