Dnes Prague Edition

Půjčku sjednáte bez problému přes internet

- Ondřej Hák,

Může po mně banka chtít poplatky za správu úvěrového účtu?

Ano, může. Takové poplatky však snižují průhlednos­t nabídky. Banky, které je účtují, tak činí proto, aby jejich půjčky vypadaly lákavěji a levněji. Většinou je s takovým poplatkem spojená nižší úroková sazba, na kterou klienti při výběru berou větší zřetel.

Mohu půjčku splatit předčasně, když dostanu třeba mimořádné odměny?

Předčasné splacení je častým benefitem, například v Equa bank můžete splatit předčasně kdykoliv, dokonce není nutné ani vracet bonus 1 000 korun, který jsme klientům vyplatili při uzavírání půjčky. Neznamená to však, že předčasně můžete splatit každý úvěr u každého finančního ústavu. Vždy záleží na smluvních podmínkách, které jste spolu s úvěrem podepsali. Mnohdy je možné úvěr sice splatit, ale je potřeba doplatit i úroky, o které předčasným splacením banka přijde. Nebo přijdete o akční slevu.

Lze uzavřít půjčku přes internet nebo telefonick­y?

Půjčku je možné bez problémů sjednat přes internet i telefonick­y. Klient obvykle ani nemusí nikam chodit, banka za ním se smlouvami pošle kurýra a smlouvu podepíšete před ním.

Potřebuji ke spotřebite­lskému úvěru potvrzení o příjmech od zaměstnava­tele?

Potvrzení o příjmech od zaměstnava­tele obvykle dokládat nemusíte. Výši příjmu a to, kde pracujete, uvedete do žádosti o půjčku a banka si údaje prověří sama.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia