Dnes Prague Edition

Limberský: vítězný typ, jenž potřebuje adrenalin

-

Jestliže Sparta používá prostořeké­ho suveréna Váchu, Plzeň může vytáhnout jiný provokujíc­í trumf. Neříkejte, že ho neznáte.

Kapitán David Limberský je vyhraněná osobnost i raubíř, jenž na hřišti udělá cokoli pro vítězství. „Slovo porážka ve slovníku nemám,“říká krajní obránce. Vždycky měl vítězný charakter, ale teprve v posledních letech při plzeňském tažení se projevuje se vším všudy. Spartu, kde dřív působil, nejvíc namíchl v září 2012. Nafilmoval penaltu, a ještě si do soupeře rýpl. Poznamenal, že Spartě dřív okatě pomáhali rozhodčí, za což ho stihla nenávist. Při každém zápase, zvlášť na Letné, ho lidé masírují drsnými vulgaritam­i. Dnešek nebude výjimkou. „Dokud budu aktivní hráč, nezmění se to. Ale já už si zvykl. Neměl jsem šťastné vyjádření, můžu si za to teoreticky sám,“tvrdí muž z černé listiny.

Napoprvé ho pískot vykolejil, podruhé vyhecoval. A dnes? (jap) Na podzim hrál Jan Kovařík jen dvakrát v základní sestavě, možná už se v duchu vzdával myšlenky, že v Plzni někdy prorazí. Vyčítalo se mu slabší bránění i málo důrazu v osobních soubojích. Fanouškům rovněž vadilo, že před dvěma lety přestoupil z Jablonce za 16 milionů korun, což se jevilo jako hodně vysoká cifra. Jenže jaro patří jemu. „Takové centry jako on nemá nikdo v lize. Jsou prudké a přesně do mezery před brankáře,“chválí ho kapitán David Limberský.

Ano, Kovařík rozdává z levého křídla fantastick­é přihrávky. Třeba poslední víkend zvládl proti Slovácku (4:0) dvě asistence a zkušenější spoluhráči ho dokonce nechali kopnout penaltu. Proměnil.

26letý odchovanec Slavie se na jaře stal nečekaným plzeňským esem. Podobně jako brankář Štěch ve Spartě. „Hrozně mi stouplo sebevědomí, když jsem začal hrát pravidelně. Cítím, že mi trenér Koubek věří. Já mu to chci na oplátku vrátit svými výkony,“říká.

Dnes navečer bude mít ideální příležitos­t. (jap)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia