Dnes Prague Edition

Spezza: Praha je tajemná a má krásné scenerie

- Michael Langr hokejový reportér MF DNES Jak si užíváte Prahu? Čím vás oslovilo? Našel jste si v něm nějaké oblíbené místo? Znal jste Prahu před nynějším šampionáte­m? Hrála Praha nějakou roli i ve vašem rozhodován­í, zda přiletět na mistrovstv­í světa? Vaš

Útočník Jason Spezza už toho má hodně za sebou. Přes sezonu působí v moderním Dallasu, který nenabízí zrovna výkvět starobylé architektu­ry.

Ač předtím hrával v Ottawě, jež je na tom v tomto ohledu o něco lépe, centrum Prahy je pro něj velkým lákadlem k procházkám. Nejvíc se mu líbilo na Vltavě a na Staroměsts­kém náměstí. Zase tolik času jsme na to neměli. Spíš až teď budeme hrát obden, užijeme si víc volna a budeme mít kdy si pořádně projít historické centrum. A zažít si tu unikátní atmosféru. Každopádně můžu prohlásit, že Praha je nádherné město. Centrum je prostě kouzelné. Všude, kam přijdete, je cítit kus historie. Tajemné uličky, krásné scenerie. Je to opravdu jedno z nejkrásněj­ších měst světa. To je těžké říct, tady je tolik věcí k vidění. Ale moc se mi líbí dole u řeky. Ve čtvrtek jsme vyrazili s týmem na oběd na lodi, to bylo parádní. Samozřejmě Staroměsts­ké náměstí má svoje kouzlo a hodiny (orloj) na radnici jsou skutečně unikátní. Párkrát jsem tu byl, během přípravnéh­o kempu před různými turnaji. A jednou jsem cestoval po Evropě, tehdy jsem se tu taky krátce stavil. Ale bylo to vždycky jen na skok, letos si užívám, že jsme tady delší dobu a můžeme si město prohlédnou­t pořádně. Samozřejmě je příjemné bydlet dva týdny ve městě, ve kterém je toho tolik k vidění. Na druhou stranu tu nejsme kvůli procházkám po mostě nebo na Pražský hrad, ale kvůli tomu, abychom pro Kanadu vybojovali úspěch na mistrovstv­í světa. Já byl po sezoně zdravý a chtěl jsem reprezento­vat, proto jsem tady. Jsem tak někde uprostřed. Rozhodně nejsem expert na stolní tenis. S hokejkou mi to jde o dost líp. Dostali jsme stůl teprve před pár dny, takže ještě nemůžeme říct. Ale docela to válí Claude Giroux.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia