Dnes Prague Edition

Akvarijní rybky se mají dobře. Vyhrály iRampu

-

Kapela Jamaron vyhrála pražské kolo soutěže videoklipů amatérskýc­h hudebních kapel iRampa. S klipem „Jakpak se mají tvoje akvarijní rybičky?“zvítězila s obrovským náskokem nad skupinou Other Way. Vítěz postoupil do českého semifinále.

Kapela Jamaron, která tvrdí, že hraje folk-hard rock a do muziky přimíchává prvky funky, vyhrála regionální kolo s počtem 477 hlasů.

„Tak to je libový,“reagoval na zprávu o postupu kapely sedmnáctil­etý Filip Karlík, který ve skupině hraje na basu a ukulele. Vedle něj a bubeníka tvoří kapelu tři sourozenci. „Postoupit z krajského kola jsme samozřejmě chtěli, takže jsme rádi,“dodal Karlík.

Druhá v pořadí, kapela Other Way s videoklipe­m Miserable Day, zaostala za vítězem o 143 hlasů. Re- gionální bronz si odváží J!Scream s příspěvkem Let’s Get It Out of Here (326) hlasů. Tyto tři klipy zaujaly většinu z celkového počtu 1 880 hlasujícíc­h. Čtvrtá kapela celkového pořadí totiž na bronzovou pozici ztratila dalších 160 hlasů.

Do předvýběru se v pražském regionu přihlásilo se svými klipy celkem 65 kapel, které splnily podmínky zadání. Porota z nich deset vybrala do hlasování.

Nyní vítězové postupují do dalšího, semifinálo­vého kola. V něm od 17. do 23. června budou čtenáři iDNES.cz hlasovat pro nejlepší kapelu z Moravy a nejlepší kapelu z Čech. Vítězové těchto kol budou vyhlášeni 23. června ve 12 hodin.

Finále začíná 24. června. Moravsko-český souboj vyvrcholí 30. června, kdy se dozvíme jméno prvního vítěze iRampy. (bur)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia