Dnes Prague Edition

Prague Pride zbrzdí tramvaje a nenechá vyjet auta z garáží

-

PRAHA Karnevalov­ý průvod, kterým vyvrcholí festival Prague Pride na podporu leseb, gayů a bisexuálů, dnes zkomplikuj­e dopravu v centru metropole. „Vzhledem k tomu, že předpoklád­aný počet účastníků je 15 tisíc až 20 tisíc, bude omezen provoz městské hromadné dopravy,“říká mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Průvod vyrazí v jednu hodinu z Václavskéh­o náměstí přes ulici Na Příkopě, náměstí Republiky, dále povede ulicemi Revoluční, Řásnovka, Klášterská, odkud se vydá na Dvořákovo nábřeží a náměstí Curieových. Účastníci průvodu pak přes Čechův most dojdou na nábřeží Ed- varda Beneše, odkud se po letenských schodech vydají na Letnou.

Jen několik minut po 13. hodině se dá očekávat, že pochod zastaví tramvaje, jejichž trasa vede Jindřišsko­u ulicí. Zastaví se také spoje jedoucí přes náměstí Republiky a Revoluční ulici. Jmenovitě jde o linky 3,5, 6, 24 a 26. Ve chvíli, kdy několikati­sícový průvod dorazí na Dvořákovo nábřeží, nesvezou se cestující ani autobusem linky 207, jehož trasa vede ze Staroměsts­kého náměstí do zastávky Ohrada na Žižkově.

Na Čechově mostě a nábřeží Edvarda Beneše tisícičlen­ná výprava zabrání jízdě také tramvajové lince číslo 5 a 17.

Největší zpoždění MHD organizáto­ři očekávají právě na nábřeží Edvarda Beneše, v Revoluční a na Čechově mostě, a to až 30 minut.

Barevné procesí dnes po jedné hodině neomezí pouze tramvaje. Policisté apelují na řidiče, kteří se budou v době konání akce pohybovat v centru metropole.

Zvlášť varují ty, kteří mají v plánu vyrazit na náměstí Republiky. „Na tomto místě by mohlo dojít k omezení návštěvník­ů tamních nákupních center, kteří budou potřebovat odjet v době průvodu z podzemních garáží,“uvedl Hulan s tím, že zdržení by se mohlo protáhnout na několik desítek minut. (av)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia