Dnes Prague Edition

Taxíky Prahu nakonec v úterý nezablokuj­í

-

PRAHA Původně měla Praha zkolabovat. Dopravu měla v úterý ochromit stávka taxíků. Alespoň tak o tom informoval pražský magistrát. Nic takového se však dít nebude.

Asociace koncesioná­řů v taxislužbě (AKT) podle jejího předsedy Karla Holcmana nic takového neplánuje. Termín blokády magistrát zveřejnil po jednání se zástupci asociace, kteří odmítli zasednout v pracovních komisích, jež mají řešit standardy pražských taxislužeb a nové nastavení zkoušek řidičů.

„Asociace mým jménem dává od té informace ruce pryč. Žádné takové ultimátum jsme primátorce nedali,“řekl včera Holcman.

Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v tiskové zprávě, kterou rozeslal její úřad médiím, uvedla, že Asociace koncesioná­řů v taxislužbě i přes vstřícný přístup Prahy oznámila, že dne 18. srpna Prahu zablo- kuje. „Pokud se k zablokován­í Prahy AKT přece jen uchýlí a vezme si Pražany, tedy své zákazníky, jako rukojmí, budeme připraveni. Mým cílem je dojít ke konsenzu, ale nenechám se vydírat,“napsala ve čtvrtek.

Na vytvoření pracovních komisí se primátorka dohodla na začátku srpna se zástupci dispečinků taxislužeb.

Praha se dlouhodobě potýká s problémy s předražený­m jízdným a nedaří se jí vybírat ani pokuty. Magistrát uložil od roku 2002 taxikářům pokuty za 213 milionů korun, vybrat se nepodařilo ani desetinu. Krnáčová se v červenci po protestech taxikářů poprvé setkala se zástupci Asociace koncesioná­řů v taxislužbě.

Po jednání oznámila, že ustoupí od požadavku plošně přezkoušet všechny řidiče. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia