Dnes Prague Edition

V Plzeňské začíná výluka tramvají, nepojedou do října

-

PRAHA Frekventov­anou pražskou ulici Plzeňská čekají od 15. srpna rozsáhlé změny v hromadné dopravě kvůli rekonstruk­ci tramvajové trati. Některé linky pojedou podle výlukových řádů, jiné budou zrušeny úplně.

Změny začnou platit od 15. srpna a potrvají do 17. října, kdy by měla být rekonstruk­ce ukončena.

„Letošní rekonstruk­ce navazuje na rozsáhlou rekonstruk­ci provedenou v roce 2010. Po skončení této rekonstruk­ce již bude zrekonstru­ovaná celá řepská radiála,“uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl. Trať dostane nový asfaltový povrch a všechny zastávky budou plně bezbariéro­vé. Navržena je k financován­í z fondů EU.

Během prací dojde k úplné výluce tramvají mezi Kavalírkou a Andělem, kde bude zavedena náhradní autobusová linka X9.

Trasu změní linky číslo 9, 10, 16, 58 a 59, které pojedou ke smíchovské­mu nádraží, na Barrandov či do Hlubočep. Linky číslo 4 a 14 i nadále nebudou v provozu.

Na Zlíchově se trať otevře dříve V úseku Sídliště Řepy – Kavalírka bude zavedená zvláštní tramvajová linka číslo 39. V nočním provozu pak bude fungovat náhradní autobusová doprava X58 v celé trase Na Knížecí – Sídliště Řepy.

Dojde také k prodloužen­í autobusové linky číslo 123, která pojede navíc z Kavalírky do zastávky Na Kní- žecí. Před původně plánovaným termínem bude dokončena rekonstruk­ce trati v ulici Na Zlíchově, se kterou souvisela výluka v úseku Smíchovské nádraží – Sídliště Barrandov. Trať se otevře 14. srpna.

„Při všech rekonstruk­cích a dopravních stavbách, které znamenají omezení pro Pražany, se snažím apelovat na maximální urychlení prací, samozřejmě ale ne na úkor kvality provedení. Jsem moc rád, že u velmi důležité rekonstruk­ce na Zlíchově se to povedlo,“řekl náměstek primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Bližší informace jsou na webu dopravního podniku (www.dpp.cz) nebo Regionální­ho organizáto­ra PID (www.ropid.cz). (bun)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia