Dnes Prague Edition

Anonym hrozil bombou, zastavil vlaky

-

PRAHA Policisté včera dopoledne zastavili provoz na pražském hlavním nádraží. Prověřoval­i informaci, že by se ve stojícím vlaku RegioJet mířícím v 7.48 ze třetího nástupiště z Prahy do Pardubic a dále do Košic mohla nacházet bomba.

Policisté nechali nástupiště okamžitě vyklidit a pyrotechni­k pak vlakovou soupravu prohledal. Výbušninu však podle mluvčího pražské policie Jana Daňka nenašel, a tak se mohly vlaky kolem 10.00 opět rozjet.

Zpočátku nic nenasvědčo­valo, že by provoz na nádraží měl být omezen. Mluvčí Českých drah Radka Pistoriuso­vá sdělila, že se lidé pouze nesměli zdržovat na nástupiští­ch déle než nezbytně nutnou dobu. „K vlakům byli pouštěni až těsně před odjezdem. Ale přibližně ve čtvrt na deset policisté vydali pokyn ke kompletním­u uzavření všech nástupišť,“informoval­a mluvčí.

Podle mluvčího Správy železniční dopravní cesty Jakuba Ptačinskéh­o byly vlaky odkláněny na jiná pražská nádraží, aby se hlavnímu nádraží vyhnuly. I tak však spoje nabíraly zpoždění až 60 minut.

Pražská policie odpoledne na svém webu zveřejnila dva videozázna­my z hlavního nádraží, na kterých je muž, po němž v souvislost­i s událostí policisté pátrají.

Člověku, který uložení bomby oznámil, hrozí za šíření poplašné zprávy až tříleté vězení. Při preventivn­í prohlídce vlaku muselo být evakuováno asi 500 lidí, policisté také uzavřeli nejbližší okolí, uvedl mluvčí Daněk. (iDNES.cz, ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia