Dnes Prague Edition

Restauraté­r láká Čechy na rock’n’roll a blondýnu

- Jan Brož redaktor MF DNES

PRAHA Hlučný, zpocený, autentický – takový, jaký rock je. Tak popisuje slovenský restauraté­r Peter Štecko třípatrový podnik, který otevře v první polovině září na lukrativní­m místě na Václavském náměstí v Praze.

Štecko stojí za slovenskou skupinou Medusa Group, která je v Česku zatím známá především dvěma samoobsluž­nými restaurace­mi Presto na pražském Chodově a v centru Florentinu­m. Nyní se však do české metropole chystá přenést z domovské Bratislavy koncept restaurace zcela jiného kalibru.

Barrock, jak se podnik jmenuje, bude podle něj kombinací rockového baru a restaurace. „Večer by měl začít v restauraci a postupně se posunout do zábavy,“vysvětluje Štecko. Nabídku hamburgrů a stea- ků by měl doplnit interiér v rockovém stylu. Koncept se tak zřejmě nejvíce podobá americkému Hard Rock Cafe, které však Štecko označuje za příliš „učesané“. Barrock by tak podle něj měl nabídnout ještě uvolněnějš­í zábavu.

Od známé sítě se chce Štecko odlišit také orientací především na lokální zákazníky. I když přiznává, že Prahu skupina zvolila jako nejvhodněj­ší lokalitu pro expanzi rockového klubu i kvůli vysoké koncentrac­i mladých turistů hledajícíc­h zábavu, a počítá, že část tržeb zajistí právě oni, soustředit se chce především na místní klientelu.

„Chtěl bych zdůraznit, že si chceme vytvořit stabilní skupinu pražských zákazníků a oslovit místní lidi,“říká. Podle toho se bude volit i hudební program, ve kterém by měli mít dostatek prostoru čeští hudebníci. Věří, že pražské fanoušky rocku naláká i přes ceny mírně vyšší oproti tuzemskému průměru.

S otevřením podniku lze přitom očekávat i vzrušenou debatu, která před čtyřmi lety doprovázel­a vznik bratislavs­kého Barrocku. Mohla za to kontroverz­ní reklamní kampaň s vnadnou blondýnou doprovázen­á slogany, které obracely smysl různých zákazů.

„Pijte bez rozumu“patřil přitom k těm mírnějším a kampaní se proto zabývala i slovenská rada pro reklamu. V podobném stylu chce společnost upozornit na nový podnik i v Česku.

S případnými negativním­i reakcemi však Štecko počítá, podle něj nemusí být s tím spojená publicita na škodu. „Nakonec žen chodí do Barrocku více než mužů,“říká Štecko, který začal podnikat už v osmnácti letech.

Tehdy vybudoval úspěšnou módní značku Zoe. Od oděvů však v roce 2003 utekl ke gastronomi­i. S Pavolem Benčíkem, se kterým se znal z jachtingu, otevřel v Bratisla- vě první restauraci Medusa. Benčík se později oddělil a dnes Šteckovi konkuruje s vlastní sítí Bencik Culinary Group. Medusa Group dnes provozuje pod názvy Primi, Presto, Klubovňa a dalšími tři desítky restaurací na Slovensku, v Praze a ve Vídni. Skupina přitom rychle expanduje a plánuje otevření desítky dalších podniků.

To se týká i Česka, s Barrockem aktivity Medusa Group na tuzemském trhu nekončí. Štecko si za cíl klade dvoucifern­ý počet provozoven v Česku, kontrakty na další čtyři v příštím roce už jsou podepsané.

O jaké typy restaurací z širokého portfolia Medusa Group, které obsahuje kantýny, pivnice, diskotéky i luxusní restaurace, půjde, nechce zatím Štecko prozradit. Hned po Barrocku by v prvním čtvrtletí 2015 však měla následovat vůbec největší investice v dosavadní historii firmy.

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Reklama jako reklama Peter Štecko a jeho podnik Barrock se na Slovensku uvedli kontroverz­ní reklamou. V Česku Štecko plánuje to samé a říká, že i negativní reakce restauraci propagují.
Foto: Petr Topič, MAFRA Reklama jako reklama Peter Štecko a jeho podnik Barrock se na Slovensku uvedli kontroverz­ní reklamou. V Česku Štecko plánuje to samé a říká, že i negativní reakce restauraci propagují.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia