Dnes Prague Edition

Na Spartě loupily poslední Vary

Slavia i podruhé v sezoně podlehla Rytířům z Kladna Zdá se, že Karlovy Vary letos nebudou oblíbeným soupeřem hokejové Sparty. Poslední tým extraligy včera v Praze loupil, vyhrál 2:1 po samostatný­ch nájezdech. Sparta neproměnil­a ani jeden.

- Redaktor MF DNES

Hokejisté Slavie ve šlágru 14. kola první ligy podlehli doma před 3 035 diváky Kladnu 2:3 po samostatný­ch nájezdech a po devíti vítězných utkáních v řadě přišli o neporazite­lnost. Pražané přesto vedou tabulku o bod před Českými Budějovice­mi. Kladenští Rytíři ztrácejí na lídra čtyři body. Kladnu se podařilo v polovině utkání odskočit do dvoubranko­vého vedení, když si nejdřív Skuhravý a po něm i Repe věděli rady se zakončením v přesilovýc­h hrách. Slavia ale stihla ještě do konce druhé třetiny srovnat skóre díky střele Davida Hrušky, jehož následoval důraznou dorážkou za Mensatorov­a záda Kanaďan Nathan Robinson. Pak už oba gólmani zavřeli branky a rozhodoval­a až loterie samostatný­ch nájezdů. Tu rozhodl stejně jako v prvním vzájemném utkání sezony Jan Rudovský. Slavia tak téměř po měsíci poznala přemožitel­e. (ČTK)

Matěj Hejda PRAHA Ani napodruhé v sezoně hokejisté pražské Sparty nedokázali zdolat karlovarsk­ou Energii. Domácí pětašedesá­t minut bušili do hostující obrany v čele s výborným gólmanem Závorkou, ale jedině slovenský útočník Lukáš Cingel našel cestu, a to ještě s velkou porcí štěstí, k překonání karlovarsk­ého gólmana.

„Taková utkání v sezoně přijdou. Do teď se nám v koncovce abnormálně dařilo, dávali jsme pěkné góly i se hodně tlačili do branky. Dnes tomu tak nebylo,“nehledal výmluvy centr třetí řady Sparty.

Na Karlovy Vary jste letos narazi- li již podruhé a znovu odcházíte jako poraženi. Asi vědí, jaká hra na nás platí. Venku dobře brání. Brankář jim zachytal dnes skvěle, vychytal několik samostatný­ch úniků. Hlavně na začátku se brzo dostal do tempa a v něm vydržel celé utkání.

Nedochází k určitému podceně- ní proti poslednímu celku tabulky? V tom bych problém nehledal.

Nicméně ani trenér Jandač nebyl spokojen s vaší hrou, když si osm minut před koncem vyžádal oddechový čas. To vůbec nemělo nic společného s tím, jak jsme hráli. Oni tam naší lajnu zavřeli na několik desítek vteřin, tak po zakázaném uvolnění trenér využil oddechový čas.

V minulých utkáních jste vždy vstřelili velké množství gólů. Chyběla tomu dnes větší agresivita? Vždycky je dobré se víc tlačit do branky. Když to nejde kombinací, musí se přitvrdit. Doposud se nám dařilo v přesilovká­ch, dnes vůbec. Na druhou stranu jsme aspoň dostali jen jednu branku ze hry, což je takové pozitivum oproti předchozím utkáním.

Navíc i ta vaše jediná branka padla s velkým štěstím. Nastřelova­l jste to na teč, nebo jste chtěl přihrávat? Najížděl mi tam volný spoluhráč a naštěstí pro nás se to od obráncovy brusle stočilo přímo do karlovarsk­é branky. I takové branky beru, každá platí.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia