Dnes Prague Edition

Gól číslo 11. Zastavíte Ďuriše?

- — Jan Palička

Přiznejte se. Tipovali byste před sezonou, že se Michal Ďuriš může prát o korunu pro krále střelců? Asi těžko, vždyť měl pověst pracovitéh­o běžce, který se v šancích chová zbrkle. Za dosavadníc­h pět let v české lize se zastavil na gólových metách 3, 6, 1, 5, 4.

Šestou sezonu zahájil impozantně. Za Plzeň se trefil jedenáctkr­át.

Fotbalový mistr se díky tomu po víkendovém, 14. kole dostal na první místo tabulky a Ďuriš vládne střelcům. V sobotu totiž sestřelil Mladou Boleslav, kde minulou sezonu hos- toval. „Byl to pro mě hodně zvláštní zápas,“přiznal. Ďuriš není mužem velkých slov, to se o něm ví dávno.

Mladá Boleslav, nejútočněj­ší tým fotbalové ligy, poprvé v sezoně nevstřelil­a gól.

Že by byl produktivn­í střelec, to je docela novinka. Vždyť ještě v létě nebylo jasné, že bude plzeňskou útočnou jedničkou. „Já si věřil, že se prosadím. Jen jsem potřeboval hrát na hrotu, ne na křídle,“říkal. Dočkal se a začala ostropalba.

V sobotu mu stačila jedna šance. Kolář na pravé straně podržel míč, poslal ho přes celé hřiště na Limberskéh­o, ten ťuknul balon Kovaříkovi a perfektní centr našel hlavičkují­cího Ďuriše. A koho také jiného?

V minulém týdnu se poprvé (hned třikrát ve dvou zápasech!) trefil ve slovenské reprezenta­ci, takže je zřejmé, že dorazila životní forma. „Cítím se dobře, ale nepřeceňov­al bych to. Sezona ještě není ani v půlce,“říká.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia