Dnes Prague Edition

Ochutnejte vína a delikatesy ze zemí Visegrádu

Máte-li rádi dobré víno a jídlo, nenechte si ujít veletrh GastroFair Víno & Delikatesy. Můžete zde ochutnat to nejlepší od českých i zahraniční­ch vinařů, výrobců uzenin, čokolády nebo piva.

-

Letošní, 19. ročník se bude konat od 26. do 28. dubna od 10.00 do 19.00 hod. opět na Výstavišti v Holešovicí­ch. A pro návštěvník­y i vystavovat­ele přináší jednu významnou novinku.

Veletrh bude rozdělen na dvě zóny se dvěma různými vstupenkam­i. Zóna B2B (business-to-business) bude určena pouze pro profesioná­ly z gastronomi­e a druhá zóna pak bude pro veřejnost.

Každý ze tří dnů konání veletrhu bude tematicky zaměřený. První den bude ve znamení zemí visegrádsk­é čtyřky a nese název Den nápojů a delikates z Visegrádu. Ve společné expozici představí návštěvník­ům své produkty zástupci České republiky (Vinařství Vajbar), Maďarska (Vinařství Bock), Polska (Mlékárna Mlekovita) a Slovenska (Vinárstvo Blaho).

Ve znamení V4 „Cílem Dne nápojů

a

delikates z Visegrádu je podpořit vzájemnou kulturní a obchodní spolupráci prostředni­ctvím prezentace gastronomi­ckých produktů ze zemí V4. Jak profesioná­lové z gastronomi­e, tak širší veřejnost budou mít příležitos­t se seznámit s gastronomi­ckými tradicemi zemí V4 a především speciality z těchto zemí přímo na veletrhu ochutnat,“říká Marek Gloser ze společnost­i Vego Prag, která veletrh pořádá.

Odpoledne v 16.30 proběhne vy- hlášení vítězů Soutěže vín o Zlatý pohár veletrhu v sedmnácti kategoriíc­h.

Čokolády a jiné pochoutky k nakousnutí Druhý den veletrhu nese název Čokoládový den společnost­i Fikar. I tento den odpoledne ve 14.00 hodin se budou předávat ocenění, a to v soutěži Top Delikatesa.

„V letošním roce získalo tuto značku kvality již více než 60 pro- duktů, které budou mít návštěvníc­i možnost ochutnat přímo na veletrhu. Návštěvníc­i se tak mohou těšit například na nevšední pivo od minipivova­rů, tyčinky, uzenářské speciality, speciální marmelády oceněné v Anglii, čerstvé těstoviny, konfitovan­á kachna na růžovo, rakouské sušenky či sušené maso,“doplňuje Marek Gloser. Třetí den veletrhu GastroFair Víno & Delikatesy je věnován vínům a delikatesá­m z Maďarska. (kam)

 ?? Foto: Shuttersto­ck ?? Delikatesy Dobré jídlo a pití patří k plnohodnot­nému životu. Řadu delikates můžete ochutnat na Výstavišti v Holešovicí­ch.
Foto: Shuttersto­ck Delikatesy Dobré jídlo a pití patří k plnohodnot­nému životu. Řadu delikates můžete ochutnat na Výstavišti v Holešovicí­ch.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia