Dnes Prague Edition

Kdo do branky? Nakonec zase Schwarz. Vydržel jen 20 minut

-

LIBEREC Kouč hokejových Bílých Tygrů Filip Pešán mluvil o tom, že rozhodnutí ohledně gólmana pro pátý finálový duel patřilo k nejtěžším, jaké kdy učinil.

Využít toho, že záskok Marek Schwarz bravurně zvládl čtvrtý zápas série?

Či zase vrátit do brankovišt­ě Jána Lašáka, v play-off tak spolehlivé­ho? Pešán zvolil Schwarze. Ale už po první třetině musel udělat další nepříjemný tah.

Poslat Schwarze zpátky mezi náhradníky.

Je jasné, proč se tak stalo. Muž, jehož mřížka gólmanské masky září růžovou barvou, přes ni neviděl růžově optimistic­ky, nýbrž černě.

Přesně půl minuty před první přestávkou se čas zastavil na údaji 19:30, aniž s tím počítal kdokoli včetně sparťanské­ho střelce Roberta Saboliče. Puk nahodil z mimořádnéh­o úhlu, takřka od brankové čáry. Schwarz sice zůstal stát, ale pak se pouze nevěřícně ohlédl. Kotouč byl za ním. Tak laciný gól! Kus pryže propadl Schwarzovi kdesi mezi výstrojí. Zkoprnělý Liberec v tu chvíli prohrával 1:2, zase musel dotahovat a po pauze už byl na ledě Lašák.

„První těžké rozhodnutí bylo už nasadit Marka Schwarze do brány v Praze, protože Jánko Lašák odchytal výborně celou sezonu. Stejně tak těžké rozhodnutí jsem musel udělat před pátečním zápasem, ale to je moje práce,“líčil Pešán. Tah Schwarzem včera nevyšel. Ale koho by to mrzelo, když byl hrdinou nakonec Lašák se svým zákrokem proti Hlinkovi při trestném střílení v samém závěru.

„Mám takové momenty rád,“povídal pak Lašák. „Věděl jsem, že je tam Hlína, špičkový hráč. Soustředil jsem se na to, abych ho dobře vybruslil a vykryl mu co nejvíc prostoru.“(nem, lge)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia