Dnes Prague Edition

Svět techniky nabízí vědu i poznání jako zábavu

-

Kde se v okolí Dolní oblasti Vítkovic pobavit a dobře najíst?

zábava nejen pro děti Kdo přijede do areálu Dolních Vítkovic v Ostravě, najde tam zábavu na celý den. A to je i cílem provozovat­elů.

Zajděte se podívat například do kulturní čtvrti Hlubina, kde se pravidelně konají různé koncerty či workshopy, nebo do galerie Plato, kterou najdete v Gongu. Děti pak mohou vyrazit třeba do Malého světa techniky U6. Ten je členěn do osmi tematickýc­h expozic inspirovan­ých názvy knih spisovatel­e Julese Verna. Nejen děti, ale i dospělí se zabaví i ve Velkém světě techniky, populárně naučném centru, kde se vám představí hned několik světů s trvalými expozicemi. Dětský svět, Svět civilizace, Svět vědy a objevů nebo Svět přírody. Nechybí tu ani Divadlo vědy a 3D kino. Zkrátka – vědu a poznání tu balí do hávu zábavy.

na jídlo do areálu i centra Pokud se chcete v areálu Dolních Vítkovic občerstvit, můžete zajít do některé z místních kaváren. V Malém světě techniky U6 a Velkém světě techniky si pak dáte i zákusky, polévky, toasty, sendviče nebo třeba párky v rohlíku. Jestliže však hledáte restaurace, budete se muset vydat do nedalekého centra Moravské Ostravy. Tam najdete pizzerie, rovněž asijskou restauraci či restaurace nabízející klasické hotovky. Počítejte s cenami lehce přes sto korun, u týdenních menu se vejdete i do stovky. A ještě blíže je obchodní centrum Nová Karolina, tam si určitě vyberete také.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia