Dnes Prague Edition

Automechan­iky bereme, Bonda ne

-

Rozmluvit oficiálně kohokoliv z BIS je rarita. MF DNES přesto mohla s vědomím vedení položit pár otázek její personalis­tce, která na veletrhu Profesia v Praze–Letňanech lákala zájemce do „služby“. Jméno nicméně neprozradi­la.

Na co se vás zájemci o práci ptají?

Chtějí vědět, co všechno obnáší konkurz. Trvá až půl roku, i když to neznamená, že bychom toho člověka potřeboval­i denně. Je to třeba jednou za měsíc. Ptají se také na omezení, která z té práce vyplývají. Že nemohou podnikat či být členy politické strany.

A také asi nemohou říkat, kde pracují?

Samotný fakt, že je člověk ve služebním poměru v BIS, není utajovanou skutečnost­í. To říkat může. Ale i tak by si měl rozmyslet, komu to poví. Nic dalšího totiž říct nesmí.

Překvapilo mě, že hledáte třeba i elektrikář­e a automechan­iky?

Z povahy naší práce vyplývá, že i takové pozice chceme raději obsadit vlastními lidmi, kteří jsou prověření, a ne někým zvenčí.

Nehlásí se také dobrodruzi, kteří se mylně domnívají, že se stanou Bondem?

Už je to lepší. Dříve chodili uchazeči, kteří hledali tu akční práci, teď už mají lidé předem více informací. (jp)

 ?? 3x foto: Petr Topič, MAFRA ?? Hledáte práci? Stánek civilní kontrarozv­ědky se na veletrhu pracovních příležitos­tí neliší od jiných. Zájemce o práci lákají hostesky, nechybějí ani „firemní“propisky.
3x foto: Petr Topič, MAFRA Hledáte práci? Stánek civilní kontrarozv­ědky se na veletrhu pracovních příležitos­tí neliší od jiných. Zájemce o práci lákají hostesky, nechybějí ani „firemní“propisky.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia