Dnes Prague Edition

„Křáplo mi v hlavě,“popsal vraždu družky

-

prAHA Zabil a pak s tělem mrtvé družky tři dny na začátku loňského srpna žil v jednom z vysočanský­ch bytů. Tvrdí to obžaloba z vraždy, které od pondělí u Městského soudu v Praze čelí šestačtyři­cetiletý bývalý číšník a stánkař Libor Lébl.

„Křáplo mi v hlavě,“popsal to, co se odehrálo v bytě na Harfě, kde žil s o rok starší družkou. Opilecká hádka 1. srpna 2016 odpoledne dospěla do tragického finále. „Ženu napadl, s největší pravděpodo­bností ji chytil oběma rukama a rdousil, dokud neupadla do bezvědomí, poté proti tělu dále fyzicky útočil,“uvedla státní zástupkyně. Proti tělu směřoval několik kopanců a bodnou ránu do prsou.

„Přeskočilo mi. Viděl jsem, že mám ruce na jejím krku. Poté koukám, že leží mrtvá. Co si budeme povídat, ženská v takový moment nemá šanci,“popsal útok, který začal na WC, obžalovaný. Ústa ženě otevřel kleštěmi a dřevěnou tyčí zaútočil na zuby, na které byla jeho partnerka hrdá. „Byl jsem na ni naštvaný, že mi neodpovídá. Řval jsem na ni, kopal jsem ji do nohou,“připustil ataky proti tělu Lébl. Z mobilu mrtvé poslal několik zpráv její rodině a zaměstnava­teli. „Lucie už nemohla komunikova­t,“vysvětlil, proč SMS zasílal.

V bytě strávil tři dny, mrtvolu zaházel dekou a peřinou. Odsud chodil pro alkohol a cigarety. Rozkládají­cí se tělo opustil 4. srpna. „Bylo to nesnesitel­né. Kdyby to bylo zvíře. Ale tohle bylo osobní,“vysvětlil odchod obžalovaný.

Okolo Palmovky popíjel dvoulitrov­é lahve laciného vína. Aby na pití měl, prodal za 120 korun telefon oběti. Posléze odešel do lokálu v Kobylisích, kam s družkou dříve chodíval. Tady si dopřál řízek, fernet a pivo. „Číšníkovi jsem řekl, že nemám peníze, zabil jsem družku, ať zavolá policajty,“řekl Lébl.

Policie jej poprvé zadržela dva týdny před vraždou. 17. července 2016 po opilecké hádce volal na tísňovou linku 158. Operačnímu důstojníko­vi řekl, že svou družku zabil. „Alkoholový démon,“vysvětlil incident. Žena ale tehdy vyvázla, utekla včas. Policisté obviněnému zakázali vstup do bytu, to ale přestal respektova­t a opět spolu žili až do 1. srpna 2016.

„Nebylo to pěkné soužití, pili, prali se. Máma mi řekla, že ji Libor škrtil a násilně sexuálně na ni zaútočil,“vypověděla o osmiletém vztahu matky s Léblem dcera.

Obviněný nestojí před soudem poprvé, byl stíhán za vloupání do aut, ale také za znásilnění. Předsedkyn­ě senátu naplánoval­a hlavní líčení do čtvrtka. Léblovi nyní hrozí 10 až 18 let. Ovšem soudkyně obžalované­ho včera upozornila na možnost zpřísnění kvalifikac­e na 15 až 20 roků za mřížemi. (boh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia