Dnes Prague Edition

Čeští cyklisté a jejich budoucnost

-

Roman Kreuziger (31) V australské Orice má kontrakt do konce roku 2018. Letos se má představit na Tour, společně s lídry týmu Chavesem a S. Yatesem.

Zdeněk Štybar (31) Končí mu smlouva v Quick-Stepu a rozmýšlí se, zda jej po sedmi letech opustí. Druhý muž závodu Paříž–Roubaix by v jiných týmech mohl být jediným lídrem na prestižní klasiky, což v belgické stáji patrně nebude (jsou zde Gilbert, Gaviria, Terpstra).

Petr Vakoč (24) Také jemu dobíhá smlouva v Quick-Stepu, dosud zde byl spokojen, mohl by prodloužit. Podobně jako Štybar by se měl v této sezoně představit na Tour nebo Vueltě.

Leopold König (29) I pro příští sezonu má podepsáno v německé Boře, letos však kvůli zranění kolena zatím nezávodí, musel vypustit Giro. Už opět trénuje, stihne Tour, nebo až Vueltu?

Jan Bárta (32) Končí mu tříletý kontrakt v Boře, kde v posledních letech už nepatřil mezi oblíbence vedení. Nyní startuje na Giru, ale kde bude za rok?

Ondřej Cink (26) Po zimním přesunu z horských kol na silnici dostal roční kontrakt ve stáji Bahrain Merida a jarními výkony si řekl o jeho prodloužen­í. Tým jej zařadil do širšího výběru pro Tour.

Jan Hirt (26) Tři roky hájil barvy druhodiviz­ní polské stáje CCC, kde má smlouvu do konce sezony. Zdařilým debutem na Giru se přihlásil o atraktivní nabídku z některého prvodivizn­ího týmu.

Michal Schlegel (21) S CCC má podepsáno i na další sezonu, kdy by jeho role v týmu měla být ještě výraznější než letos.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia