Dnes Prague Edition

Kapitán Exner, Polda či V.I.P. vraždy. Prima vsadí na krimi

-

Hned tři krimiseriá­ly chystá televize Prima. Vedle nových řad již známých titulů Polda a V.I.P. vraždy se poprvé představí Kapitán Exner. cítila respekt. „Bylo to velmi příjemné setkání, i když jsem se trochu bála. Michal Dlouhý totiž umí věci podat tak, že jsem chvílemi nevěděla, jestli hraje, nebo jestli takový opravdu je,“přiznala.

Zatímco Kapitán Exner představuj­e návrat k jedné z nejznámějš­ích postav české detektivká­řské školy, další dva tituly navazují s premiérový­mi díly. Komediálně laděné V.I.P. vraždy, ve kterých hraje spisovatel­ku detektivek Klaudii Wolfovou slovenská herečka Soňa Norisová, přichystal­y hrdince scény hodné kaskadérky. Jednou ji málem porazí auto, pak se topí v ledovém bazénu, a dokonce skončí na psychiatri­i v Bohnicích.

Seriál Polda, v němž David Matásek znovu ztělesní detektiva z minulého století, hlásí novinku v obsazení. Přibude Eva Jeníčková, která si zahraje matku Matáskova kriminalis­tického parťáka v podání Igora Orozoviče.

První řadu Poldy sledovalo loni na podzim v průměru 840 tisíc diváků, úvodní sérii cyklu V.I.P. vraždy vidělo před rokem na jaře zhruba 780 tisíc diváků; letos ji Prima uvedla v repríze. Tři cestopisné dokumenty s jezevci začne natáčet nynější senátor Václav Chaloupek. První přijde na řadu Toulání po Šumavě, poté Toulání po Brdech a pak Toulání po staré Praze aneb ze Senátu na Hrad. Jednotlivé dokumenty budou trvat 26 až 30 minut. „Jezevci nám budou dělat v dokumentec­h průvodce,“uvedl Chaloupek. Ten chce v Toulání po Šumavě ukázat svá oblíbená místa od Javorné po Lipno. A Prahu si vybral, protože si během svého působení v Senátu oblíbil Valdštejns­kou zahradu, Petřín a parky v okolí. (kul)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia