Dnes Prague Edition

Kovbojský klobouk pro Jágra

-

Zatímco Jágrovi věrní fanoušci nosí na hlavách kučeravé černé paruky, legendě samotné nově kryje kadeře jiný módní doplněk. Po sobotním vítězném zápase s Vancouvere­m (5:2) Jaromír Jágr pózoval s kovbojským kloboukem calgarské policie.

Dostal ho od spoluhráčů jako symbolicko­u poklonu. Černý klobouk totiž nahradil léta používanou hasičskou přilbu a stal se v calgarské kabině putovní cenou pro nejlepšího hráče večera.

Jágr si o něj řekl premiérovo­u asistencí v novém působišti, parádní narážečkou se podílel na trefě Johnnyho Gaudreaua. „Nechci ale mluvit o sobě,“říkal český veterán, který raději vyzdvihl perfektně zvládnutá oslabení. Calgary ubránilo sedm vancouvers­kých přesilovek. „To byl klíč k našemu vítězství,“vysvětlova­l Jágr.

Chvílemi roztáhl koutky, v dokonalém úsměvu mu nechyběl jediný zub. Ale mohl. Ve třetí třetině zachránil zuby dvojnásobn­ého mistra světa pohotový gólman Eddie Läck. Švédský náhradník Mikea Smitha totiž vyrazil před Jágrovou tváří puk, který vletěl na střídačku. Oba situace pobavila a jejich rozesmáté tváře se staly hitem sociálních sítí.

Ač Jágr o sobě před novináři mluvit nechtěl, mohl být s výkonem proti Vancouveru spokojený. Už podruhé za sebou odehrál část utkání v elitní formaci. Na vancouvers­kém ledě často bruslil vedle mladých hvězd – Gaudreaua se Seanem Monahanem. „Ještě nejsem připravený vedle nich odehrát celý zápas,“přiznal Jágr, jemuž kustod připravil tradiční památku – puk omotaný páskou a opatřený nápisem „První bod za Calgary“.

Pětačtyřic­etiletá legenda se stále rozehrává, tentokrát zvládla necelých 12 minut. Zatím zcela nedohnala zmeškaný přípravný kemp, ještě potřebuje pár tréninků a utkání. Hlavnímu kouči Glenu Gulutzanov­i se nicméně hra Jágra zamlouvá. „Je stále lepší a lepší.“

Nekritický obdiv k němu pochopitel­ně První bod

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia