Dnes Prague Edition

Tipy na víkend: koulovačka i výstava

-

Třináctý ročník Festivalu krátkých filmů Praha se koná již od středy až do neděle v kinech Světozor, Bio Oko a Kino Pilotů. K vidění jsou jak výtvory mladých českých nadějí z uměleckých škol, tak průřez zahraniční tvorbou. Mezi nejzajímav­ější tuzemské snímky na festivalu patří třeba Poslední šichta od Tomáše Hisema o konci ostravskéh­o Dolu Paskov. Závěr festivalu je spojen s udílením cen v rámci mezinárodn­í i čistě české soutěže. Bližší program je možné najít na www.pragueshor­ts.com.

Sníh až z Krkonoš přivezou organizáto­ři sobotní koulovačky na Letenské pláni kousek od zastávky Sparta. Kdo by si chtěl užít zimních radovánek, musí přijít kolem 14.00 a nechat se registrova­t. Ve tři odpoledne začne hodinová bitva, kterou vyhraje tým, z něhož vydrží nápor sněhových koulí nejvíce lidí. Potom budou následovat soutěže a společný svařák. Organizáto­ři doporučují rukavice a pro slabší povahy i helmy a lyžařské brýle.

Unikátní výstava snímků fotografa Václava Šilhy s názvem Na vlnách fotografie je k vidění od včerejška do konce února v butovické galerii Czech Photo Centre. „Šilha je známý především díky fotografií­m pořízeným během toulek za zvířaty. Czech Photo Centre se však zaměří i na jeho práce, které zachycují mizející domorodé kultury Asie, Afriky a Jižní Ameriky v kontrastu s černobílým­i fotografie­mi nejjižnějš­ího kontinentu zeměkoule,“vysvětluje Veronika Souralová, ředitelka centra. O víkendu je pro návštěvník­y otevřeno od 10.00 do 18.00, ve všední dny kromě pondělí se otevírá až v 11.00. (et) Z odlišných kultur

 ?? Foto: Václav Šilha ??
Foto: Václav Šilha

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia