Dnes Prague Edition

Tramvaje na Libeňském mostě už za měsíc

-

LIBEŇ, HOLEŠOVICE Technická správa komunikací (TSK) vybrala stavební firmu, která zabezpečí Libeňský most tak, aby po něm opět mohla jezdit aspoň městská hromadná doprava. Firma SMP CZ slíbila, že nejnutnějš­í opravy provede za 12 milionů korun a tramvaje se na most vrátí nejpozději do měsíce.

Od pondělí se také pěší přes most dostanou rychleji, neboť přibyly dvě zastávky blíže lávky. Firmy mohly v rámci poptávkové­ho řízení podávat přihlášky až do včerejších deseti hodin dopoledne. Poté TSK vyhodnotil­a, která firma nabídla nejnižší cenu a také nejkratší dobu zhotovení.

„Úkolem stavební firmy je zajistit potřebné podepření rámového mostu C na libeňské straně a dalších navržených konstrukcí na holešovick­é straně soumostí. Dodavatel zároveň garantuje, že opravu provede do 30 dnů,“informoval­a mluvčí TSK Barbora Lišková.

Nezávislý statik následně vyhodnotí provedené úpravy a určí, kdy se bude moci obnovit doprava na mostě.

Zároveň dopravní podnik od pondělí upraví zastávky u Libeňského mostu tak, aby se cestující dostali k mostu co nejblíže a přitom bylo MHD stále v bezpečné vzdálenost­i od mostní konstrukce. Změna se zároveň projeví v novém jízdním řádu. „Na Palmovce bude obousměrno­u přepravu osob z terminálu Palmovka až na spojnici ramp z ulic Štorchova a Libeňského mostu zajišťovat náhradní autobusová linka X25,“řekla Lišková.

Na holešovick­é straně mostu posune TSK zátarasy a umožní vjezd minibusu linky X156 až do prostoru předpolí Libeňského mostu, kde vznikne obratiště pro minibus. (nuc)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia