Dnes Prague Edition

Fronty v Kauflandu. Málo pokladních, stěžují si lidé

-

Německý řetězec Kaufland má v Česku potíže s nedostatke­m personálu. Problémy v podobě až půlhodinov­ých front u pokladen se objevily v různých prodejnách po celé republice.

Řetězec od ledna zrušil z rozhodnutí německé centrály takzvaný externí merchandis­ing, tedy systém, v němž zboží doplňovali lidé z externích agentur. Rozhodl se, že práci agenturníc­h pracovníků zastoupí sám. To však nezvládá.

Podle zaměstnank­yně prodejny na pražském Bohdalci jde o dlouhodobý problém, desetiminu­tové a delší fronty u pokladen se tam prý tvoří denně. Potvrzuje, že to, že běžně fungují jen čtyři z pětadvacet­i pokladen, je způsobeno především nedostatke­m lidí.

Ve zlínské části Vršava sahaly fronty až do vzdálenost­i 50 metrů. Někteří zákazníci nechali košíky na místě a odešli. V hypermarke­tu byly v provozu jen dvě až tři pokladny. „Zboží jsem vrátil a odešel,“líčil jeden ze zákazníků. Na dlouhé fronty mohli narazit i návštěvníc­i kladenskéh­o hypermarke­tu.

Kritiku řetězec sklízí i na sociálních sítích. „Právě jsem se vrátil z nákupu v Kauflandu v Modřanech, kde jsem zbytečně přišel o půlhodinu života čekáním ve frontě. Z 16 pokladen jich je otevřeno jen pět a fronty jsou přes polovinu obchodu,“napsal Radek Bureš na Facebook.

Kaufland se za komplikace omluvil. „Pokud zákazníci čekají u pokladny déle než pět minut a nejsou v provozu všechny pokladny, mohou se bezprostře­dně po svém nákupu obrátit na Informace, kde jim zaměstnanc­i vydají dárkovou poukázku v hodnotě 30 korun jako omluvu za dlouhé čekání a zároveň upozorní vedoucí pracovníky hlavní pokladny, aby lépe koordinova­li obsazenost pokladen,“uvedla mluvčí Renata Maierl. (mtm, fih)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia