Dnes Prague Edition

Taxikářka v Rozstřelu: Protesty dopadly dobře

-

PRAHA Část taxikářů považuje protest z minulého týdne za úspěšný, protože politici slíbili změnu zákona kvůli službám Uber a Taxify. Místopředs­edkyně Asociace koncesioná­řů v taxislužbě Karolína Venclová v pořadu Rozstřel na iDNES.cz připustila, že se taxikáři mohou k protestu vrátit, pokud zůstane jen u slibů. Pražský zastupitel a poslanec Patrik Nacher (ANO) ujistil, že se pokusí změny protlačit.

Taxikáři protestova­li tři pracovní dny od čtvrtka 8. února do pondělí 12. února. „Někteří kolegové věří, že to dopadlo dobře, ale nemůžete se zavděčit všem. I za sebe mohu říct, že se to začalo ubírat správným směrem,“uvedla Venclová.

Prozradila ale, že jednání taxikářů s vládou probíhalo v rozjitřené atmosféře. „Premiér Babiš byl k ministru dopravy Ťokovi poměrně důrazný. Do zákona by se měla vrátit odpovědnos­t zprostředk­ovatele,“uvedla Venclová. „Nesouhlasí­m s formou jejich protestu, v obsahu mají pravdu. Formou ovšem přímo navádí potenciáln­í klienty ke konkurenci,“namítl Nacher.

„V pátek máme jednání na ministerst­vu dopravy, kde nám bude předložen ten paragraf či věta, kterou do Poslanecké sněmovny donese pan Nacher. Pakliže se stát nezachová tak, jak nám veřejně slíbil, tak je docela možné, že se ozveme znovu,“prohlásila Venclová.

Nacher jí oponoval s tím, že nemůže garantovat shodu na změně zákona o taxislužbá­ch napříč politickým spektrem. Udělá ale prý vše, co bude potřeba. (iDNES.cz)

 ?? Foto: MAFRA ?? Za taxikáře Karolína Venclová zastupuje protestují­cí.
Foto: MAFRA Za taxikáře Karolína Venclová zastupuje protestují­cí.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia