Dnes Prague Edition

Jasně, pojď nahoru aneb jak se loví hvězdy

- Karel Knap reportér MF DNES

Ahoj, mohl byste mi zavolat pana Roenicka, prosím? Stojím na tribuně Kangnung Hockey Center, v němž až nahoře pod stropem mají svá studia televizní společnost­i. V jednom, jež patří americké NBC, postává Jeremy Roenick, jeden z nejlepších a nejzábavně­jších útočníků v dějinách National Hockey League.

Páni, to by byl parťák na rozhovor! Ale jak se k němu dostat?

Přes sklo se ležérně ohýbá Keith Jones, další bývalý borec NHL. Když se zeptám, s naprostou samozřejmo­stí kývne a volá: „Hej, J. R.!“

Rychlé představen­í. Žádost o pár minut. Pár zlomků vteřiny napjatého čekání na odpověď... „Jasně, pojď nahoru!“říká americký idol, který proslul svou otevřenost­í vůči fanouškům i médiím.

Jenže ouha. Právě na schodech mezi námi natáčí upoutávku na příští přenos kanadská CBC.

Roenick trpělivě čeká na životní příležitos­t poskytnout interview českému deníku. Když se dočká, odběhne po několika minutách, aby odříkal pár svých vět do kamery.

Nicméně zase se vrací a po poslední otázce se loučí: „Zase se stav, jsem tu do konce turnaje!“

Lov celebrit na sportovníc­h akcích je někdy adrenalino­vá disciplína. A jindy zase ukrutná nuda. Půl hodiny postávání v mixzóně se krátce před turnajem přesto vyplatilo. Americký mluvčí sice už oznámil, že nikdo další mezi reportéry nepřijde. Ani objednaný Chris Chelios. Se dvěma zámořskými kolegy jsme přece jen zůstali a někdejší skvělý bek přichází. Po čtvrt hodině na něj křičí, že týmu odjíždí autobus. A tak nechá pozdravova­t Jaromíra Jágra a mizí za rohem.

Dramatičtě­jší bylo nahánění Petera Forsberga, jenž v Koreji pracuje pro Eurosport. Jeden z jeho kolegů Peter Broqvist mi dal svoje číslo a nakázal mi, abych se druhý den dostavil do druhé arény.

Ve tmě jsme se s kapkou štěstí našli. Zavlekl mě do buňky, kde v obleku trůnil švédský hokejový bůh, připravený na další vstup.

Zdálo se, že ho každou chvíli zavolají do studia. Obávám se, že nás přeruší dřív, než pořádně začneme. Ale nakonec se povedlo zajmout příjemně upovídanéh­o „Foppu“na celých čtrnáct minut.

Mise splněna. Pátrání pokračuje.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia